Λαμία: Πολλά θετικά έβγαλε η δειγματοληψία στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 08:22 Λαμία: Πολλά θετικά έβγαλε η δειγματοληψία στην πλατεία Ελευθερίας (φωτογραφία αρχείου)

Παραμένουμε σε κατάσταση συναγερμού στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που πραγματοποιήθηκε με rapid test ανίχνευσης αντιγόνου του ιού που προκαλεί την covid-19, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 στην πλατεία Ελευθερίας από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων.

Σε 209 τεστ που έγιναν βρέθηκαν 8 θετικά, με το ποσοστό θετικότητας να εκτοξεύεται μετά από πολύ καιρό στο 3,83%!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα τρία από τα οκτώ θετικά αντιστοιχούν σε μία οικογένεια, που ωστόσο δεν ανέφεραν κάποια επαφή με κρούσμα. Επίσης θετική ανιχνεύθηκε και μία έγκυος που παρουσίασε συμπτώματα μετά από επαφή με άτομο που βρέθηκε στη συνέχεια θετικό. Ακόμη ένας άνδρας στα οκτώ θετικά είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ ίσως στην πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση βρέθηκε θετική μία γυναίκα μητέρα δύο μαθητών Λυκείου. Μάλιστα τα δύο παιδιά είχαν αρνητικό self test, ωστόσο τώρα θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα ως στενές επαφές.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κίνδυνος παραμένει στη γειτονιά μας και θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί τώρα που έχουν ανοίξει αρκετές δραστηριότητες.

Δε θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι τα μισά σχεδόν περιστατικά δεν έχουν καθόλου συμπτώματα, κάτι που διευκολύνει στη διασπορά του ιού.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και στο σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης ο Δήμος Λαμιέων υποστηρίζοντας τις δράσεις του ΕΟΔΥ αλλά και με τη δική του Ομάδα θα βρίσκεται καθημερινά σε κεντρικά σημεία για δειγματοληψίες.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Πέμπτη 15 Απριλίου

-Οδός Φιλίας

10.00-14.00

Παρασκευή 16 Απριλίου

-Πλ.Ελευθερίας

10.00-14.00

-Πλ.Αγίου Αθανασίου Γαλανέικα

10.30-14.00

-Αμαξοστάσιο (μόνο για υπαλλήλους του Δήμου)

12.30-14.30

Σάββατο 17 Απριλίου

-Οδός Φιλίας

10.00-14.00

Απαραίτητη προϋποθεση για τη συμμετοχή σας να γνωρίζετε το ΑΜΚΑ σας και ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου όπου θα σας αποσταλεί η απάντηση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση