Συναγερμός για πυρκαγιά στην Καστανιά Υπάτης (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 15:57 Συναγερμός για πυρκαγιά στην Καστανιά Υπάτης (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι, τα δύο PZL και οι πυροσβέστες πρόλαβαν τα χειρότερα στην ορεινή Καστανιά Υπάτης.

Πυρκαγιά σε οικοπεδικό χώρο εντός του χωριού Καστανιά Υπάτης, κινητοποίησε την Πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής (23/7).

Η πυρκαγιά ήταν εντός του χωριού πλησίον κατοικιών και οι κάτοικοι ήταν οι πρώτοι που επενέβησαν για την κατάσβεσή της, με κάθε πρόσφορο μέσο, (λάστιχα και κουβάδες) μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κώστα Ρούσκα.

Από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής άμεσα δόθηκε εντολή να σηκωθούν τα PZL καθώς πλησίον και βορειανατολικά της Εκκλησίας του χωριού, υπήρχαν ψηλά δέντρα που κινδύνευαν.

Δείτε βιντεο από τις ρίψεις των αεροσκαφών:

Επιπλέον έφτασαν στο σημείο 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες από το ΠΚ Αργυροχωρίου και την ΠΥ Λαμίας που σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, γρήγορα ήλεγξαν τις φλόγες, που όμως πρόλαβαν και έκαψαν ένα εγκαταλειμμένο πεσμένο σπίτι και τον περιβάλλοντα χώρο ενός ακόμη εγκαταλειμμένου σπιτιού που υπέστη φθορές σε ότι είχε απομείνει από τα παλαιά επιχρίσματά του.

Στο σημείο έσπευσε να συνδράμει και ο Δήμος Λαμιέων με επικεφαλης τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ξεφλούδα, που τον βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία μαζί με τον πρόεδρο της Καστανιάς Κώστα Ρούσκα, που από την πρωτη στιγμή έδωσε μάχη με τις φλόγες..

Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από καύση ξερών χόρτων σε οικοπεδικό χώρο από ηλικιωμένο κάτοικο του χωριού.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση