Στον Εισαγγελέα ο 14χρονος για τις φωτιές στο Θεολόγο Μαλεσίνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 08:42 Στον Εισαγγελέα ο 14χρονος για τις φωτιές στο Θεολόγο Μαλεσίνας

Ομολόγησε για τις φωτιές στο Θεολόγο ο ανήλικος - Συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση της εποπτείας του.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους, το αποτέλεσμα των πολυήμερων ερευνών του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας το οποίο σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εντόπισαν τον άνθρωπο που «έσπερνε» φωτιές στο Θεολόγο Μαλεσίνας από τις 5 Αυγούστου έως τις 17 του ίδιου μήνα.

Το απίστευτο είναι στην ηλικία του κατηγορούμενου που είναι μόλις 14 ετών!

Οι άνθρωποι του Ανακριτικού της Π.Υ. Λαμίας και οι αστυνομικοί της Υ.Α. Λαμίας, επί 12 ημέρες συγκέντρωναν στοιχεία από ευρήματα στον τόπο των 13 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το ανωτέρω διάστημα, αξιολογούσαν καταθέσεις μαρτύρων, και συγκέντρωναν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να δέσουν την υπόθεση και να καταλήξουν στον ανήλικο, καθ’ ομολογία εμπρηστή.

Ο νεαρός προσήχθη το πρωί στο ΠΚ Αταλάντης, όπου και κρατείται έχοντας ομολογήσει τις πράξεις του και την Πέμπτη (19/8) το πρωί θα οδηγηθεί μαζί με τους γονείς του στα Δικαστήρια Λαμίας για να απολογηθεί.

Η δράση του 14χρονου φέρεται να ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Αυγούστου με την εκδήλωση τεσσάρων πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Θεολόγου, ο οποίος «ψηνόταν» από τον καύσωνα με 44 βαθμούς.

Ακολούθησε η μεγάλη πυρκαγιά την Παρασκευή 6 Αυγούστου που κατέκαψε 23 σπίτια, μηχανήματα και εκατοντάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, απειλώντας ουσιαστικά ανθρώπινες ζωές, σε μία ημέρα που η κατηγορία κινδύνου ήταν στο «5»!

Τελευταία πράξη, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Αυγούστου στον Προφήτη Ηλία και ενώ είχαν προηγηθεί άλλες εφτά πυρκαγιές στις 8, 12, 13 και 15 του ίδιου μήνα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση