Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λογγίτσι (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 09:04 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λογγίτσι (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Οριακά πριν πέσει το σκοτάδι τα εναέρια μέσα έκαναν καλή δουλειά στο Λογγίτσι και τελικά κατάφεραν να οριοθετήσουν τη μεγάλη φωτιά.

Από τις 9:00΄το βράδυ της Παρασκευής μπορούμε να πούμε ότι η φωτιά στο Λογγίτσι που εκδηλώθηκε από τις 4:00΄το απόγευμα ειναι υπό έλεγχο.

Ωστόσο όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες μέχρι και αυτη την ώρα ειναι εκεί και δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

«Συνολικά από αέρος επιχείρησαν 10 αεροσκάφη (2 PZL, 6 Canadair, 2 Super Puma) και έκαναν σημαντική δουλειά, αφου προλάβαμε πριν πέσει το σκοτάδι να την έχουμε φέρει σε ένα καλό σημείο. Και οι επίγειες δυναμεις έκαναν καλή δουλειά ωστόσο τα εναέρια μέσα, λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ελέγξουμε την κατάσταση. να ευχαριστήσω και το Δήμο Στυλίδας για τη συνδρομή και τη βοήθεια και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Ψάρρη για τη συνεργασία....», είπε στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, οποίος μας είπε και για την εντολή εκκένωσης.

«Έδωσα εντολή για προληπτική εκκένωση στο Λογγίτσι γιατι στις 5:00΄ το απόγευμα ο αέρας είχε γυρίσει και τα πράγματα γινόταν επικίνδυνα. Ο πρόεδρος πήγε στα σπίτια ένα προς ένα και ενημερώσαμε τους κατοίκους και κυρίως τους ηλικιωμένους να απομακρυνθούν μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος. Τους συγκεντρώσαμε στην πλατεία του χωριού και ευτυχώς δεν χρειάστηκε να εγκαταλείψουμε το χωριό, αφου αργοτερα τα πράγματα καλυτέρεψαν.....», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, έδωσαν μεγάλη δύναμη στον πύρινο εφιάλτη που κατέκαψε πάνω από τις 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρι.

Δείτε βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση