Ευρυτανία: Ο Πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στους μαθητές των Αγράφων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 07:46 Ευρυτανία: Ο Πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στους μαθητές των Αγράφων

Χρηματοδότηση ύψους 1.500.000,00€ για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στην ορεινή Ευρυτανία.

Η Ιφιγένεια, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, στις 24 Δεκεμβρίου 2020 είπαν διαδικτυακά τα κάλαντα Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό. Τότε, η μια από τις επιθυμίες των μικρών μαθητών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν «να μας φτιάξετε τον δρόμο γιατί... έχουμε χωματόδρομο...».

Η υπόσχεση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πραγματικότητα. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός λίγες ημέρες μετά είχε κάνει δώρο στους μαθητές ένα διαδραστικό πίνακα τελευταίας τεχνολογίας και έναν προτζέκτορα που θα βοηθήσει στη διδασκαλία τους (δείτε εδώ).

Διαβάστε και το σχετικό δελτίο τύπου από το Δήμο Αγράφων.

Τον Δεκέμβρη του 2020 στα διαδικτυακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε υποσχεθεί δημόσια στους μαθητές του Δημ. Σχολείου Αγράφων πως ο κακοτράχαλος χωμάτινος δρόμος που συνδέει το χωριό τους με την Καρδίτσα, σύντομα θα ασφαλτοστρωθεί. Η υπόσχεση του κ. Πρωθυπουργού προς τους μικρούς μαθητές και τους κατοίκους των Αγράφων τηρήθηκε κι αυτό αποδεικνύεται  με την σημερινή υπογραφή χρηματοδότησης του έργου από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ένα πολύπαθο έργο, που μετά από μια εποχή μεγάλων υποσχέσεων, μπαίνει σε μια εποχή πραγματοποίησης. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά για τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό το έργο στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό. Ο νέος οδικός  άξονας βοηθά στην οδική σύνδεση από τα Άγραφα μέχρι την Καρδίτσα, διασφαλίζει την ασφάλεια και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων και των ανθρώπων της περιοχής γενικότερα. Μια σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας αφού θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες μικροδιαπλάτυνσης, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης για την ασφαλτόστρωση του δημοτικού οδικού δικτύου Άγραφα -  Σάϊκα - Όρια Νομού Καρδίτσας σε μήκος 8.000 μ.  με αρχή των εργασιών από τον οικισμό Άγραφα.

Για το καλό αποτέλεσμα ευχαριστούμε όσους βοήθησαν και πρωτίστως τον Πρωθυπουργό, τον συνεργάτη του στο μέγαρο Μαξίμου κ. Δημητριάδη, τον υπουργό κ. Καραμανλή, τους υφυπουργούς κ. Λιβάνιο, κ. Σοφία Ζαχαράκη, τον Βουλευτή Νομού Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργο  και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγράφων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση