Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των πέντε νεαρών στο φαράγγι της Τιθορέας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 07:36 Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των πέντε νεαρών στο φαράγγι της Τιθορέας (ΦΩΤΟ)

Πολύωρη προσπάθεια των πυροσβεστών από την 7η ΕΜΑΚ και το Κλιμάκιο Αμφίκλειας για την προσέγγισή τους. Προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας μία κοπέλα από την παρέα που τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι της…

Τέλος καλό όλα καλά, στην περιπέτεια των πέντε νεαρών φίλων που θέλησαν να διασχίσουν το φαράγγι που ξεδιπλώνεται μπροστά από την Βελίτσα (Τιθορέα) και να απολαύσουν τις ομορφιές της βορειανατολικής πλευράς του Παρνασσού.

Λίγο πριν τις 3:00΄ το μεσημέρι του Σαββάτου (25/9) διαπίστωσαν ότι είχαν χάσει το μονοπάτι που ακολουθούσαν και βρέθηκαν σε άγρια βράχια από τα οποία δεν γνώριζαν πως θα επιστρέψουν στα σημασμένα μονοπάτια.

Μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης, καθώς σε μεγάλο μέρος της διαδρομής δεν υπάρχει σήμα, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την επιστροφή τους σε ασφαλές μέρος.

Όπως είπε στο LamiaReport ένας από τους νεαρούς της παρέας, δεν έχασαν τον προσανατολισμό τους, αλλά το μονοπάτι το οποίο ακολουθούσαν. Μάλιστα επισήμανε ότι το συγκεκριμένο μονοπάτι δεν έχει καθόλου καλή σήμανση για άτομα τα οποία το προσεγγίζουν πρώτη φορά

Στην επιχείρηση πήραν μέρος οκτώ άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ μαζί με το διοικητή Χρήστο Πλουμάκη και τον Υποδιοικητή Βασίλειο Τραγουλιά και τρία άτομα από το ΠΚ Αμφίκλειας με το διοικητή του Επαμεινώνδα Βακράκο.

Η νεαρή παρέα που αποτελούνταν από τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, εντοπίστηκε και όπως διαπιστώθηκε όλοι ήταν καλά στην υγεία τους.

Με την καθοδήγηση των διασωστών τους, πήραν το δρόμο για τη Τιθορέα όπου έφτασαν λίγο πριν τις 19:15’.

Προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας πήγε η μία κοπέλα από την παρέα που τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι της από κάποιο βράχο.

Το συγκεκριμένο φαράγγι είναι από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα, για την απαράμιλλη ομορφιά του, με αφετηρία την Τιθορέα και προορισμό τους καταρράκτες της Τρύπης με θέα την επιβλητική Λιάκουρα την υψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, την κοιλάδα στα Διπόταμα και τα δάση με την κεφαλληνιακή ελάτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση