Λαμία: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 09:55 Λαμία: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό

Έκκληση Σερέτη στον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί να το κάνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στα Νοσοκομεία όλης της χώρας από την επέλαση της μετάλλαξης «δέλτα» του κορωνοϊού σε αυτό το 4ο κύμα της πανδημίας.

Τα ημερήσια κρούσματα, ο αριθμός των διασωληνωμένων και τελικά ο μακρύς κατάλογος των θανάτων δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού με το σύστημα υγείας να δοκιμάζεται και πάλι σκληρά.

Στη Φθιώτιδα, θρηνούμε την απώλεια ενός ακόμη συμπολίτη μας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Λαμίας από επιπλοκές του κορωνοϊού. Πρόκειται για 68χρονο από τη δυτική Λοκρίδα που είχε διασωληνωθεί στις 20 Οκτωβρίου. Ήταν ο 17ος θάνατος στο Νοσοκομείο Λαμίας, με τη Φθιώτιδα να μετρά επίσης 17 θανάτους, καθώς είχαμε και τις απώλειες δύο ασθενών που διακομίστηκαν από Μαγνησία και Καρδίτσα.

Το σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάζεται γενικά σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα επιβεβαίωσε στο LamiaReport ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης που κάνει έκκληση σε όλους να αξιοποιήσουν το «θείο δώρο» του εμβολιασμού: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη αύξηση και άκρως ανησυχητική, στα κρούσματα στην περιφέρεια μας. Το μοναδικό όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι ο εμβολιασμός. Απευθύνω έκκληση και παράλληλα παράκληση σε όσους συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί είτε από φόβο είτε από άγνοια είτε από παραπληροφόρηση, να αξιοποιήσουν το θείο δώρο προς την παγκόσμια ιατρική κοινότητα και να εμβολιασθούν».

Και ο κ. Σερέτης συμπλήρωσε: «το ΕΣΥ, τα νοσοκομεία μας έχουν ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες. Πρέπει όμως όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στην επάρκεια των νοσοκομείων μας, αλλά να προνοήσουμε παίρνοντας τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και για τον εαυτό μας αλλά και για το κοινωνικό σύνολο να μην αναγκασθούμε να νοσηλευθούμε. Εξάλλου η πίεση που δεχόμαστε στις κλίνες ΜΕΘ covid και στις κλίνες ήπιας νοσηλείας από ασθενείς που νοσούν είναι πολύ υψηλή με αποτέλεσμα να είμαστε στα όρια πληρότητας».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση