Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν χαμηλότερες τιμές στο ΧΚ Παρνασσού επαγγελματίες και φορείς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 14:43 Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν χαμηλότερες τιμές στο ΧΚ Παρνασσού επαγγελματίες και φορείς

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 συνάντηση στο αμφιθέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας, φορέων και επαγγελματιών της Βοιωτίας, που διαμαρτύρονται για τις αυξημένες τιμές λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς έκανε την πρώτη διαμαρτυρία, εκφράζοντας τη γνώμη των χιονοδρόμων, αθλητικών συλλόγων, φίλων του σκι και επαγγελματιών της Αράχωβας και των παραπαρνάσσιων περιοχών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας, περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Φωκίδας, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και της κοινότητας Αράχωβας, εκπρόσωποι φορέων και αθλητικών συλλόγων του Δήμου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων, καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της χιονοδρομίας.

Επιστολές στήριξης απέστειλαν η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πούλου και ο βουλευτής Βοιωτίας  του ΚΙΝΑΛ κ. Μουλκιώτης.

Μελανό σημείο, σύμφωνα με το Δήμαρχο ΔΑΑ, η μη παρουσία εκπροσώπου της Διοίκησης της ΕΤΑΔ, αν και είχε προσκληθεί επίσημα.

Συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν μετά την ανακοίνωση των αυξημένων τιμών και του μειωμένου ωραρίου λειτουργίας του Χ.Κ.Π., τα οποία καθιστούν μη βιώσιμη τη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται άμεσα και έμμεσα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Κοινή απόφαση όλων των παρευρισκόμενων είναι η από κοινού διεκδίκηση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους όμορους Δήμους, χαμηλότερου τιμολογίου και ευρύτερου ωραρίου λειτουργίας του ΧΚΠ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση