Ποδαρικό με 1.500 απόντες μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 19:50 Ποδαρικό με 1.500 απόντες μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Στερεά

Πόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί νοσούν από κορωνοϊό στη Φθιώτιδα. Ένα τμήμα σε αναστολή στην Ευρυτανία λόγω ασθένειας του δασκάλου…

Λαβωμένα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της Περιφέρειας, απουσίασαν λόγω covid 1.248 μαθητές αλλά και 243 εκπαιδευτικοί ανεβάζοντας τον αριθμό των απόντων στο δυσθεώρητο 1.491!

Το ρεπορτάζ του LamiaReport ωστόσο αναφέρει ότι εκτός από τους παραπάνω μαθητές και εκπαιδευτικούς που νοσούν από τον ιό  που μεταδίδεται με απίστευτους ρυθμούς, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 11 κρούσματα σε προσωπικό που σχετίζεται με τα σχολικά συγκροτήματα και απέχει από τα καθήκοντά του.

Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, ο συνολικός αριθμός των μαθητών και εκπαιδευτικών που νόσησαν από κορωνοϊό μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, στη Στερεά ήταν 3.988 και στη Φθιώτιδα 1.456!

Τα μισά και πλέον κρούσματα στην Εύβοια

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σαφώς εντοπίζεται στην Εύβοια όπου νοσούν 648 μαθητές και ακόμη 101 εκπαιδευτικοί που σημαίνει ότι παραπάνω από τους μισούς απόντες είναι από τα σχολεία του νησιού!

Ωστόσο βαριά πληγωμένα είναι και τα σχολεία των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Σε επίπεδο Φθιώτιδας τα 285 κρούσματα (246 μαθητές και 39 εκπαιδευτικοί) σαφώς και είναι μεγάλος αριθμός που φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω. Το θετικό είναι ότι και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης τα κενά που δημιουργήθηκαν από τη νόσηση των εκπαιδευτικών είναι απολύτως διαχειρίσιμα προς το παρόν.

Επιπλέον τα 246 κρούσματα σε μαθητές παρατηρήθηκαν σε 59 τμήματα της Πρωτοβάθμιας και 129 της Δευτεροβάθμιας, που σημαίνει ότι δεν κλείνει - προς το παρόν -  τμήμα.

Μόνο ένα Τμήμα σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας φαίνεται ότι κλείνει αυτή τη στιγμή και αφορά την Ευρυτανία και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς νόσησε ο δάσκαλος ολιγομελούς τάξης.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν δεκάδες ακόμη μαθητές οι οποίοι από επιλογή δεν πήγαν σχολείο θέλοντας να προφυλάξουν εαυτούς και στενούς συγγενείς τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση