Φθιώτιδα: Έτσι έσωσαν τα κυνηγόσκυλα που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια της Οίτης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 09:06 Φθιώτιδα: Έτσι έσωσαν τα κυνηγόσκυλα που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια της Οίτης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τα δυο κυνηγόσκυλα άντεξαν ένα 48ωρο μέσα στα χιόνια - Πως τα εντόπισαν οι διασώστες - Το "ευχαριστώ" του ιδιοκτήτη σε όσους βοήθησαν.

Η περιπέτεια ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου όταν μια παρέα κυνηγών πήγε για κυνήγι στους πρόποδες της Οίτης πάνω από τις Μεξιάτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τα δυο κυνηγόσκυλα, που ειναι Αμερικάνικα Πλότ και πολύ καλά εκπαιδευμένα, απομακρύνθηκαν ακολουθώντας προφανώς κάποιο θήραμα και ανέβηκαν ψηλά στο βουνό και συγκεκριμένα στη θέση "Αμαλιόβρυση", απέναντι από την Καστανιά Υπάτης.

Το υψόμετρο που εγκλωβίστηκαν τα δύο κυνηγόσκυλα ξεπερνούσε τα 1.000 μέτρα και το χιόνι έφτανε τους 60 πόντους. Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης στα σκυλιά είχε GPS και μπορουσε να δει το στίγμα, ωστόσο δεν υπήρχε περίπτωση να πλησιάσει κάνεις αφού ήταν μέσα στο δάσος χωρίς να υπάρχει κάποιος δρόμος έστω και αγροτικός.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, έγινε μια προσπάθεια με μηχάνημα του Δήμου να ανοιχτεί κάποιος δρόμος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού το χιόνι ήταν πολύ και η περιοχή δύσβατη.

Το πρωί της Δευτέρας οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης από την Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας. Οι εθελοντές διασώστες περπατώντας περίπου 5 χιλιόμετρα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες με το χιόνι σε πολλά σημεία να ξεπερνά το μισό μέτρο, κατάφεραν να φτάσουν κοντά στα δυο εγκλωβισμένα σκυλιά, έχοντας το στίγμα από το GPS.

Όταν μετά από δυο ολόκληρες ημέρες τα εντόπισαν ζωντανά και μαλιστα σε πολύ καλή κατάσταση η χαρά όλων ήταν απερίγραπτη.

«Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να τα βρούμε ζωντανά και σε τόσο καλή κατάσταση. Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταια. Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εθελοντές διασώστες της Λέσχης, στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ξεφλούδα και όλους όσους βοήθησαν για να σωθούν τα δυο σκυλάκια...», ειπε στο LamiaReport ο ιδιοκτήτης των κυνηγόσκυλων.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες και η διαδρομή μέσα στα χιόνια, όμως όταν ακούστηκε πλησιάσαμε και ακούσαμε το κουδούνισμα από τα δυο χαμένα σκυλιά η χαρά και η ικανοποίηση ήταν τέτοια που ξεχνάς και την κούραση και τις δυσκολίες. Εξάλλου γι αυτό είμαστε έχουμε δημιουργήσει αυτή τη λέσχη για να βοηθάμε όπου χρειαστεί....», είπε στο LamiaReport ο Κώστας Τσαμαντάνης, μέλος της διασωστικής ομάδας της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από τη διάσωση των δύο κυνηγόσκυλων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση