Λαμία: Αθώοι οι υπάλληλοι που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση στο ΚΑΠΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 08:36 Λαμία: Αθώοι οι υπάλληλοι που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση στο ΚΑΠΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι λέει στο LamiaReport ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας μετά την τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων…

Μια περιπέτεια 13 ετών για δύο υπαλλήλους του Δήμου Λαμιέων έκλεισε οριστικά τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 με την τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας που τους έκρινε αθώους.

Οι δύο υπάλληλοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης άνω των 150.000 ευρώ από το Δ’ ΚΑΠΗ την περίοδο 2004 - 2008.

Από την πρώτη στιγμή οι κατηγορούμενοι υποστήριζαν ότι είναι αθώοι, άλλωστε η εν γένει οικονομική κατάσταση και των δύο δεν δικαιολογούσε την υπεξαίρεση ενός τόσου σημαντικού ποσού.

Στις καταθέσεις τους έκαναν λόγο για πλημμελή οργάνωση των Νομικών Προσώπων του Δήμου και ότι δε συντάσσονταν ποτέ απολογισμοί, ενώ όπως επιβεβαίωσε η πρώτη κατηγορούμενη πολλές φορές μεταφερόντουσαν χρήματα από τα νομικά πρόσωπα για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δήμου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, που είχε επιφορτισθεί με το ρόλο του γραμματέα στο ΚΑΠΗ, υποστήριξε ότι δεν ήταν μπροστά σε καμία οικονομική συναλλαγή και δεν γνώριζε αν είχαν χαθεί χρήματα.

Ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας που ήταν συνήγορος υπεράσπισης της πρώτης κατηγορούμενης, στην αγόρευσή του έκανε λόγο για πλασματικούς προϋπολογισμούς του Δήμου, προκειμένου να καλύπτουν άλλες ανάγκες του και ζήτησε να μη τιμωρηθούν αθώοι για την παθογένεια του ελληνικού συστήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορουμένου Κων/νου Πατίτσα, που έκανε λόγο για πλασματικό έλλειμμα.

Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, ο κ. Δούμας μιλώντας στο LamiaReport έκανε λόγο για δικαίωση αυτών των ανθρώπων που ταλανίσθηκαν ψυχικά, ηθικά και οικονομικά για 13 ολόκληρα χρόνια.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του LR ο κ. Δούμας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση