Λαμία: Δύο ασθενείς με κορωνοϊό 61 ετών έχασαν τη ζωή τους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 08:32 Λαμία: Δύο ασθενείς με κορωνοϊό 61 ετών έχασαν τη ζωή τους

3,5 μήνες «στο κόκκινο» η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας…

Μπορεί το μέτωπο της κακοκαιρίας να άλλαξε τις εικόνες μας το τελευταίο 48ωρο, εντούτοις το μέτωπο του κορωνοϊού εξακολουθεί να πιέζει το εθνικό σύστημα υγείας με δεκάδες καθημερινές -δυστυχώς - απώλειες συνανθρώπων μας.

Η Λαμία και η Φθιώτιδα το απόγευμα της Δευτέρας (24/1) μέτρησαν μία ακόμη απώλεια  από τον ύπουλο εχθρό. Πρόκειται για 61χρονη που κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων ύστερα από 16 ημέρες άνισου αγώνα με την νόσο.

Η 61χρονη είχε διασωληνωθεί  στις 8 Ιανουαρίου και είχε διακομιστεί στα Τρίκαλα, καθώς δεν υπήρχε κενό κρεβάτι στη Λαμία.

12 στους 12 ασθενείς

Η ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας, εξακολουθεί να βρίσκεται «στο κόκκινο» από τις 11 του περασμένου Νοέμβρη όταν άνοιξαν εκ νέου οι έξι πρόσθετες κλίνες εξυπηρετώντας ανελλιπώς 12 ασθενείς. Ωστόσο από τα μέσα Οκτωβρίου εξυπηρετούσε όσους ασθενείς μπορούσε, με τη λειτουργία 6 κλινών στη Μονάδα.

Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ότι δεν προλαβαίνει να αδειάσει κρεβάτι.

Την Δευτέρα είχαμε το θάνατο 61χρονου από την Αλίαρτο, που είχε προλάβει να κάνει μόνο τη μία δόση εμβολίου. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο την προηγούμενη ημέρα σε πολύ σοβαρή κατάσταση αλλά δεν τα κατάφερε.

Αμέσως στη ΜΕΘ έγινε εισαγωγή 83χρονου από την περιοχή της Λαμίας που έφτασε στο Νοσοκομείο επίσης σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Και ο 83χρονος είναι ανεμβολίαστος, όπως οι 11 από τους 12 που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μεγάλη είναι η πίεση τέλος και στην Κλινική Covid με τους ασθενείς να φτάνουν τους 49 παρά τα εφτά (7) εξιτήρια των τελευταίων ωρών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση