Λαμία: Κατέληξε 53χρονος από κορωνοϊό - Με 4 θανάτους μπήκε ο Φεβρουάριος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 08:30 Λαμία: Κατέληξε 53χρονος από κορωνοϊό - Με 4 θανάτους μπήκε ο Φεβρουάριος

Παραμένουν αρκετά ακόμη σοβαρά περιστατικά στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Ένας άνδρας 53 ετών από τη Σπερχειάδα, κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης (2/2) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, μετά από σύντομη μάχη με την covid-19.

Ο 53χρονος, που είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο μόλις το Σαββατοκύριακο, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να αναστραφεί η κατάσταση της υγείας του και το μεσημέρι κατέληξε.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί πολλά στο Νοσοκομείο Λαμίας ειδικά τους δύο τελευταίους μήνες, με ασθενείς να φτάνουν στα Επείγοντα με πολύ χαμηλό κορεσμό, συνέπεια των επιπλοκών της covid και της μετάλλαξης «δέλτα» που ήταν κυρίαρχη μέχρι και τα περασμένα Χριστούγεννα.

Άσχημα ξεκίνησε ο Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος πάντως ξεκίνησε με τρεις ακόμη θανάτους ηλικιωμένων ατόμων στο Πέτρινο κτίριο, καθώς μετά τον υπεραιωνόβιο από την Ανατολική Φθιώτιδα, κατέληξαν από κορωνοϊό ένας ακόμη 84χρονος από χωριό της Φωκίδας και μία 86χρονη από χωριό του Δομοκού.

Αυτή τη στιγμή στην Κλινική Covid νοσηλεύονται 47 άτομα, αριθμός σχεδόν σταθερός την τελευταία εβδομάδα, ενώ στη ΜΕΘ Covid για πρώτη φορά μετά από 2,5 και πλέον μήνες έχουμε 8 ασθενείς. Πρόκειται όμως για σοβαρά περιστατικά με άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Επίσης η Γενική ΜΕΘ παραμένει γεμάτη με 8 στους 8 ασθενείς μεταξύ των οποίων και δύο ασθενείς που αρνητικοποιήθηκαν από covid, 45 και 54 ετών. Ευχάριστη είδηση η αποσωλήνωση μιας 72χρονης από το Δήμο Λοκρών, η οποία μετά από έναν σχεδόν μήνα μάχης σε ΜΕΘ Covid και Γενική ΜΕΘ, μεταφέρθηκε στην Πνευμονολογική Κλινική.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση