Χύθηκε πετρέλαιο στο λιμάνι της Στυλίδας - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 11:52 Χύθηκε πετρέλαιο στο λιμάνι της Στυλίδας - Δείτε εικόνες

Άμεση επέμβαση του Λιμεναρχείου - Ποντίστηκαν αμέσως τα πλωτά φράγματα…

Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Στυλίδας προκάλεσε η ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Στυλίδας το πρωί της Πέμπτης (7/4).

Πλοίο που ανεφοδιαζόταν με πετρέλαιο, υπερχείλισε στην πλήρωση με αποτέλεσμα να χυθεί καύσιμο στη θάλασσα.

Ο καπετάνιος ενημέρωσε το Λιμεναρχείο που επενέβη άμεσα με πλωτά φράγματα και τη χρήση αντιρρυπαντικών προϊόντων, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με το Λιμενάρχη Στυλίδας, Αντιπλοίαρχο ΛΣ Ευθύμιο Βέτσικα, η συγκεκριμένη ρύπανση είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη, η επέμβαση ήταν άμεση τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σε βάρος του καπετάνιου και των υπολοίπων υπευθύνων, κινήθηκε η διαδικασία για τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Λιμεναρχείου Στυλίδας:

«Πλοίαρχος φορτηγού πλοίου  ξένης σημαίας το οποίο ελλιμενιζόταν εντός λιμένα Στυλίδας ενημέρωσε Υπηρεσία μας για ρύπανση λόγω διαρροής καύσιμου κατά την διάρκεια πετρέλευσής του.

Άμεσα  αναχώρησαν στελέχη Υπηρεσίας μας και διαπίστωσαν εντός του λιμένα ρύπανση από diesel ιριδίζον σε μεγάλη έκταση περίπου 9000τμ.

Αμέσως εφαρμόστηκε το σχέδιο καταπολέμησης ρύπανσης του Λιμεναρχείου Στυλίδας με τοποθέτηση αντιρρυπαντικών φραγμάτων και ενεργοποίηση χερσαίων και πλωτών μέσων και χρήση αντιρρυπαντικού εξοπλισμού προς αντιμετώπιση αυτής.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες λιμεναρχείου , λιμενικού Ταμείου, προσωπικού λιμένα καθώς και με συνδρομή ρυμουλκού που βρισκόταν στην εν λόγω περιοχή το μέγεθος της θαλασσιάς ρύπανσης περιορίστηκε εντός των φραγμάτων και συλλέχτηκε μεγάλος αριθμός αντιρρυπαντικού υλικού απορροφητικών πετσετών που χρησιμοποιήθηκαν για απορρόφηση αυτής.

Το εν λόγω φράγμα παραμένει προληπτικά στην περιοχή ενώ στελέχη Υπηρεσίας θα περιπολούν συνεχώς για τυχόν εκ νέου διαρροή .

Από την Υπηρεσία μας πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις καπετάνιου- υπάρχου – μηχανικού του πλοίου καθώς και του οδηγού του βυτιοφόρου. Διενεργείτε προανάκριση ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι ολοκλήρωσης διαδικασίας.»

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση