Ένας 20χρονος Λαμιώτης στην Ολυμπιάδα βιντεοπαιχνιδιών!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 09:30 Ένας 20χρονος Λαμιώτης στην Ολυμπιάδα βιντεοπαιχνιδιών!

Ο Στάθης Τσασάκος σπουδάζει στο Πολυτεχνικό Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ICSD) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σάμο, μεγάλωσε στη Λαμία και είναι μόλις 20 ετών. 

To όνειρο του Στάθη άρχισε να παίρνει μορφή όταν ήταν ακόμα μαθητής στο Γυμνάσιο, όπου και έφτιαξε το πρώτο του video game. Ήθελε να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο που θα μπορούσε να το μοιραστεί με τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας.

Με άλλα λόγια, πάντα υπήρχε αυτή η ιδέα ανάμεσα σε αρκετές άλλες, αλλά φυσικά πάντα υπήρχε και η αμφισβήτηση από τον περίγυρο.

Ο Στάθης κατάφερε να κυνηγήσει το όνειρό του και σε συνδυασμό με την πρόοδο του στη σχολή και με θερμή υποστήριξη από τους συμφοιτητές του ξεκίνησε την πορεία του προς την κορυφή.

Τι είναι όμως η Ολυμπιάδα βιντεοπαιχνιδιών

Το "Τhe Big Indie Pitch" είναι ένα ετήσιο διεθνές πρωτάθλημα με έδρα στο Λονδίνο, όπου προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών (ή αλλιώς indie game developers) από όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να καταφέρουν να συμμετάσχουν, καθώς μόνο γύρω στα 15 με 20 projects κατορθώνουν να μπουν στη λίστα.
Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο φάσεις, το Mobile Edtion και το PC+Console Edition. Η διαφορά έχει να κάνει με τη πλατφόρμα για την οποία προορίζεται το εκάστοτε project.

Το project του Στάθη έχει τίτλο "Kolor-Blockz!" και ήταν ένα από τα projects που ξεχώρισαν και κατάφερε να μπει στη λίστα και για τις δύο φάσεις του διαγωνισμού για το 2022.

Τι είναι όμως το "Kolor-Blockz!" ;

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ανερχόμενο βιντεοπαιχνίδι δράσης, εμπνευσμένο από τα λεγόμενα "Arcade" των 90s και 00s.

 Τι το κάνει ξεχωριστό;

Το "Kolor-Blockz!" έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η αίσθηση της ουσιαστικής επαφής μεταξύ του παίκτη και του φανταστικού κυβικού κόσμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως οι χαρακτήρες υποτίθεται έχουν την ικανότητα να σε βλέπουν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σου ενώ γνωρίζουν το πραγματικό σου όνομα χωρίς να το γράψεις κάπου!

Ο κύριος στόχος του παιχνιδιού, είναι να κατορθώσεις να περάσεις ένα πρωτάθλημα με 4 γύρους και να νικήσεις τους πρωταθλητές τους, ώστε να εκπληρωθεί μία μυστηριώδη προφητεία. Στο ταξίδι σου, ως το τέλος της ιστορίας (το οποίο θα καθοριστεί από το πως θα χειριστείς κάποιες καταστάσεις, τους πόντους που έχεις μαζέψει με τον ιδρώτα σου και ποιες αποφάσεις θα πάρεις), θα κάνεις μερικούς παράξενους (με τη καλή έννοια) φίλους αλλά και κάποιους πολύ επικίνδυνους εχθρούς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του:

Kolor-Blockz! by StathisTsasakos - Game Jolt

(Στο Big Indie Pitch, αλλά και στο Gamejolt όπου φιλοξενείται, το Kolor-Blockz! έχει προκριθεί για τον νοσταλγικό χαρακτήρα της μουσικής του αλλά και το απλό αλλά γοητευτικό του στυλ γραφικών και χρωμάτων)

Τα επόμενα βήματα του Στάθη

Το project αναμένεται να είναι έτοιμο το 2024-2025.  Παρόλα αυτά, ένα πλήρες demo αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Gamejolt αυτόν τον Απρίλη, και το καλοκαίρι στη δημοφιλή πλατφόρμα του Steam.

Το μήνυμα του Στάθη:

«Ακολούθα το όνειρο σου μέχρι να το πιάσεις. Θα 'ναι πολύ δύσκολο, αλλά πραγματικά το αποτέλεσμα θα αξίζει!»

Εμείς ευχόμαστε στο Στάθη να πετύχει και να ξεπεράσει όλους τους στόχους του!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση