Σημαντικές αποφάσεις στην 7η συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 13:01 Σημαντικές αποφάσεις στην 7η συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς

Τα έργα των δήμων, μετά τις μεγάλες ανατιμήσεις στα υλικά, η αντιπυρική περίοδος, ο προσεισμικός έλεγχος, η εφαρμογή ειδικού προγράμματος «εξοικονομώ» για παραδοσιακούς οικισμούς και το 1ο StereaRun απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο….

Στη Λαμία, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

1ο και βασικό θέμα οι καθυστερήσεις και διακοπή εργασιών στα έργα των Δήμων λόγω αυξημένων τιμών υλικών και χαμηλών πιστώσεων – Πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υλοποίησής τους.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη και άλλων μελών του ΔΣ, αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει συνάντηση του Προέδρου της Π.Ε.Δ. με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κατανομής των πιστώσεων στα έργα των Δήμων και η διεκδίκηση αύξησής τους.

Σχετικά με την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο -  Προτάσεις για καλύτερο συντονισμό και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των Δήμων και των άλλων συνδρομητικών φορέων πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, το ΔΣ της ΠΕΔ συμφώνησε με τις προτάσεις της Θεματικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε ομόφωνα την προώθησή τους στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων.

Υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για προσεισμικό έλεγχο όλων των δημοσίων κτιρίων και τη θέσπιση προγράμματος αναβάθμισής τους.

Επίσης μετά από εισήγηση που έκανε ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς, αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος για τον προσεισμικό έλεγχο όλων των δημοσίων κτιρίων και τη θέσπιση προγράμματος για την αναβάθμιση των υποδομών, που θα διαπιστωθεί ότι χρήζουν παρεμβάσεων.

Αντίστοιχα, μετά από επιστολή του Δημάρχου Δελφών και Μέλους του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτη Ταγκαλή, συζητήθηκε το θέμα της αναγκαιότητας θέσπισης ειδικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας σε παραδοσιακούς οικισμούς. Το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του κ. Ταγκαλή και αποφασίστηκε η διεκδίκηση υιοθέτησης και εφαρμογής της πρότασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του 1ου StereaRun και η προώθηση του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονός για την περιοχή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση