Λαμία: Προφυλακίστηκε ένα από τα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τις απάτες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 09:18 Λαμία: Προφυλακίστηκε  ένα από τα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τις απάτες

Την Τρίτη στα Δικαστήρια δύο ακόμη βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση που στοίχισε σε δεκάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις, πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ!

Το δρόμο για τις Φυλακές πήρε ο 58χρονος Έλληνας μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, η οποία μέσα σε 4 χρόνια είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 41 άτομα αποσπώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για υποτιθέμενες αγορές μετοχών και άλλων επενδυτικών προϊόντων.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας Λαμίας συμφώνησαν για την προφυλάκισή του, βάσει των βαρύτατων κατηγοριών.

Ο 58χρονος στη δικογραφία φέρεται ως ένα από τα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης σε τρεις εταιρίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες δεν πραγματοποίησαν καμία νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιπλέον μέσω των λογαριασμών τους σε ελληνικές τράπεζες, διακινήθηκαν τα χρήματα που απέσπασαν από τα θύματά τους, διοχετεύοντάς τα στη συνέχεια σε τράπεζες της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Επιπλέον ο 58χρονος κατηγορείται και για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι 7.62 mm, προελεύσεως Ανατολικών χωρών, με γεμιστήρα και 20 φυσίγγια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη «δουλειά» ο 58χρονος είχε βάλει και τα δυο του παιδιά ηλικίας 37 και 31 ετών, που επίσης απολογήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας Λαμίας και του Εισαγγελέα. Ο πρώτος είχε το ρόλο του διαχειριστή των τραπεζικών λογαριασμών και η δεύτερη το ρόλο του “money mule” (μεταφορέας των παράνομων χρημάτων που βοηθάνε με τα πολλά επίπεδα συναλλαγών ώστε να χαθούν από τις αρχές τα αρχικά ίχνη της απάτης).

Οι δυο τους όπως και δύο ακόμη έλληνες, μία 35χρονη και ένας 61χρονος που είχαν τον ίδιο ρόλο με την 31χρονη, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσίαση στο ΑΤ του τόπου διαμονής τους.

Την Τρίτη οι υπόλοιποι

Το… «κυρίως πιάτο» της Ανάκρισης όμως είναι την Τρίτη (31/5), όπου απολογούνται η 29χρονη Ελληνίδα φερόμενη ως «διευθύντρια» της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα και ο 31χρονος Ρώσος φίλος της, που είχε το ρόλο «χρηματιστηριακού συμβούλου» και κυκλοφορούσε με ψευδώνυμο.

Για την σημαντική αυτή υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα 6 άνδρες και 3 γυναίκες, 8 έλληνες και 1 Ρώσος. Συνολικά στην εγκληματική οργάνωση εκτός του 37χρονου από τη Βουλγαρία που έχει ταυτοποιηθεί ως εγκέφαλος της, είναι ανακατεμένα, άλλα 25 άτομα, 15 άνδρες και 10 γυναίκες, εκ των οποίων οι 14 από την Ελλάδα, 5 από τη Βουλγαρία, 4 από την Αλβανία και 1 Ρώσος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, υπάρχει μεγάλο κομμάτι της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που δεν έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελία Λαμίας και αφορά συνολικά έξι (6) δικογραφίες και στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, είναι διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις, απάτης, πλαστογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες άνω των 120.000 ευρώ, από κοινού και κατά εξακολούθηση, νόθευση και χρήση πλαστού εγγράφου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση