Με σούπερ πούμα η διάσωση γυναίκας με μωρό σε απόκρημνα βράχια της Καρύστου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 15:09 Με σούπερ πούμα η διάσωση γυναίκας με μωρό σε απόκρημνα βράχια της Καρύστου

Έχουν συλληφθεί πάνω από 55 μετανάστες μεταξύ των οποίων έγκυος γυναίκα και μωρά παιδιά…

Συνεχίζονται με αγωνία η έρευνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση μεταναστών, που φαίνεται ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους σε απόκρημνα σημεία της νότιας Εύβοιας στην περιοχή του Κάβο Ντόρο.

Αρχικά από καταγγελίες κατοίκων που διαπίστωσαν την έλευση νέων προσώπων στο χωριό, την Κυριακή το μεσημέρι (2/10) κινητοποιήθηκε το ΑΤ Καρύστου και εντόπισε εννέα (9) ταλαιπωρημένα άτομα πιθανότατα Κούρδους και Παλαιστίνιους, που υπέδειξαν ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που αναζητούν βοήθεια.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν εντοπιστεί άλλα 47 άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν κατά τα προβλεπόμενα, μεταξύ των οποίων, μικρά παιδιά, μία έγκυος και μία γυναίκα με μωρό παιδί.

Συναγερμός όμως σήμανε τη Δευτέρα το πρωί για την ύπαρξη τεσσάρων ακόμη ατόμων στην περιοχή Θύμι Καρύστου, τα οποία και εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνα βράχια. Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα με ένα μωρό.

Μάλιστα η γυναίκα στην προσπάθειά της να σκαρφαλώσει στα βράχια, έπεσε και χτύπησε σε όλο της το σώμα. Δόθηκε εντολή να κινηθεί η 7η ΕΜΑΚ, στη συνέχεια όμως λόγω της μεγάλης απόστασης προτιμήθηκε η λύση του σούπερ πούμα με άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ προκειμένου να τους παραλάβει σε προσβάσιμο σημείο.

Σε όλους τους μετανάστες έχει δοθεί τροφή και νερό, ενώ φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση