Εκδήλωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Δήμο Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 17:48 Εκδήλωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Δήμο Δομοκού

Εισηγητές ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και η Καθηγήτρια Γαλλικών με εξειδίκευση στον ΕΠ Αργυρώ Γαλάτη…

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 5.10.2022, στο Δομοκό και στο Νέο Μοναστήρι, η εκδήλωση «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Ανάπτυξη Διά Βίου Δεξιοτήτων», με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και των μαθητών των Λυκείων του Δήμου Δομοκού και εισηγητές το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Δρ Κωνσταντίνο Σπαλιώρα και την Καθηγήτρια Γαλλικών, με εξειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό Αργυρώ Γαλάτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο   του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Δομοκού (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.) σε μία προσπάθεια, όπως αναφέρεται, ανάδειξης της σημασίας που έχει η αντικειμενική επαγγελματική πληροφόρηση, η οποία συνεκτιμά την ταχύτητα μεταβολής των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, την καινοτομία και τον πλούτο των αναδυόμενων ειδικοτήτων, το πλήθος των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που προϋποτίθενται για την ένταξη των νέων σε μια επισφαλή, ανταγωνιστική και διαρκώς μετασχηματιζόμενη αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που προσφέρονται για επαγγελματική κατάρτιση ως το πρωταρχικό βήμα για την επιτυχή διαχείριση των δυσκολιών που θα κληθούν οι μαθητές να αντιμετωπίσουν στις επαγγελματικές τους επιλογές, μελλοντικά.

Με τη λήξη των εισηγήσεων της ενημερωτικής εκδήλωσης οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να λάβουν πληροφορίες για το επαγγελματικό τους μέλλον, αλλά και να λύσουν απορίες στο πλαίσιο του διαλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Δομοκού, Χαράλαμπος Λιόλιος, η Αντιδήμαρχος Αθανασία Αυγέρη, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/μιας Εκπαίδευσης Δήμου Δομοκού Γρηγόριος Αποστολόπουλος και η Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δομοκού Κωνσταντία Μητσοπούλου Τράντα.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση