Στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπ. Δικαιοσύνης το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 08:50 Στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπ. Δικαιοσύνης το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Μαζί με αυτό του Βόλου, την επέκταση της Καρδίτσας και την ανακατασκευή των Τρικάλων…

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ», εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης 2021-2025, με συνολικό προϋπολογισμό 48.320.872,00 ευρώ.

Όπως σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, που παρακολουθεί από πολύ κοντά τα συγκεκριμένα έργα «η ένταξη αποτελεί συνέχεια ψήφισης σχετικής νομοθετικής διάταξης του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προβλέπεται η τροποποίηση της χρήσης γης και ο καθορισμός όρων δόμησης στην έκταση που προβλέπεται να κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, διάταξη την οποία, δυστυχώς, δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ».

Το έργο, περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας σε έκταση 15.000m² εντός του πρώην στρατοπέδου «Τσαλτάκη», όπου θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής.

«Υπενθυμίζεται πως με την συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη, όχι μόνο καλύφθηκαν οι απαιτήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσον αφορά το μέγεθος του κτιρίου, αλλά εξασφαλίστηκε η δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες.

»Η ένταξη του έργου αποτελεί ένα κρίσιμο, αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας. Οι συστηματικές προσπάθειες συνεχίζονται», συμπληρώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση