Νοσοκομείο Λαμίας: Γέμισαν Παθολογική και Πνευμονολογική από ασθενείς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 08:14 Νοσοκομείο Λαμίας: Γέμισαν Παθολογική και Πνευμονολογική από ασθενείς

Σε έξαρση η εποχική γρίπη και οι άλλοι ιοί του αναπνευστικού…

Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται αμέσως μετά τις γιορτές, η κίνηση ασθενών στο Νοσοκομείο Λαμίας, συνέπεια της έξαρσης που παρατηρείται σε λοιμώξεις του αναπνευστικού με συχνότερη αυτή της γρίπης.

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις δύο Κλινικές που διαχειρίζονται συνηθέστερα τέτοιες ιώσεις, η Παθολογική και η Πνευμονολογική είχαν πληρότητα σχεδόν στο 100%, καθώς νοσηλευόντουσαν 58 ασθενείς σε σύνολο 60 κλινών! Παραπάνω από τα μισά περιστατικά αφορούν κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Την ίδια ώρα παρουσιαζόταν ελαφρώς μειωμένη η κίνηση στην Παιδιατρική όπου νοσηλεύονται 7 παιδιά.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ όπου παρουσιάζεται ως κυρίαρχος υπότυπος της γρίπης, ο Η3Ν2 και όχι ο Β που δείχνει «προτίμηση» στα παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια πάντως τις επιδημίες γρίπης είχε προκαλέσει ο υπότυπος Η1Ν1, καθώς μεταδίδεται εύκολα και από τα ζώα στον άνθρωπο και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα είχε εμφανιστεί μόλις σε 2 από τα 150 δείγματα που αναλύθηκαν στα 2 κέντρα αναφοράς.

Όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζονται σχεδόν σταθερά τον τελευταίο μήνα στο Νοσοκομείο Λαμίας, με μικρή ανοδική τάση το νέο έτος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport συνολικά νοσηλεύονται 18 ασθενείς εκ των οποίων οι στη ΜΕΘ Covid.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση