Λαμία: Έπιασαν τους κλέφτες στο ξενοδοχείο πριν φάνε το πρωινό τους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 09:35 Λαμία: Έπιασαν τους κλέφτες στο ξενοδοχείο πριν φάνε το πρωινό τους

Οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν και γνώριζαν ότι είχαν διανυκτερεύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης…

Μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών αρχών με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει τουλάχιστον 63 κλοπές από σπίτια σε όλη την Ελλάδα μεταξύ αυτών και ιδιοκτησίες σε Λαμία, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Το πρωί της Πέμπτης (13/1) έγινε μεγάλη επιχείρηση υπό το συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου με την υποστήριξη υπηρεσιών από διάφορες υπηρεσίες (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία) και συνελήφθησαν 11 άτομα (έξι άνδρες και πέντε γυναίκες).

Μέσα στους συλληφθέντες και δύο (2) άτομα που συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες και ακολουθώντας μια παρέα Ρομά πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις 07:00’ το πρωί, την ώρα που ετοιμαζόντουσαν να φύγουν και προσήγαγαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα εκ των οποίων προέκυψαν κατηγορίες για τα δύο (2) τα οποία και συνελήφθησαν.

Μέσα στη δράση των συλληφθέντων υπήρξε και μία κλοπή σε σπίτι στην πόλη της Λαμίας, ενώ σε σπίτια των συλληφθέντων στη Λιβαδειά, στην Ξάνθη και τη Βέροια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σημαντικό χρηματικό ποσό, ρολόγια και τιμαλφή καθώς και πλήθος κινητών. Επίσης κατασχέθηκαν δύο πολύ ακριβά αυτοκίνητα και συνολικά τέσσερα οχήματα.

Ως προς την τακτική τους, προσέγγιζαν σπίτια και υποδυόμενοι τους πωλητές εντόπιζαν εκείνα από τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους. Τότε χρησιμοποιώντας τηλεκάρτες ή δελτία ταυτότητας παραβίαζαν ανασφάλιστες πόρτες και έκλεβαν ότι χρηματικό ποσό ή πολύτιμο έβρισαν μέσα σε αυτό. Χρησιμοποιούσαν συνεχώς άλλα οχήματα και δεν έμεναν στο ίδιο μέρος πολύ καιρό για να μην κινήσουν υποψίες, ενώ μεταξύ τους επικοινωνούσαν μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης με συνθηματικά.

Σημειώνεται ότι η λεία της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνάει τα 620.000 ευρώ, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δέκα άτομα (τέσσερις άνδρες και έξι γυναίκες) που είχαν ρόλο σε αυτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση