Σπαλιώρας: «Να καταγγέλλονται τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 07:48 Σπαλιώρας: «Να καταγγέλλονται τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών»

Στενή συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και για την νομική αντιμετώπιση σοβαρών επεισοδίων μεταξύ ανηλίκων. «Με τη βοήθεια όλης της κοινωνίας να σταματήσουμε τον πνευματικό κατήφορο…», τόνισε ο Διευθυντής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας...

Στο Γραφείο του νέου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας Χρήστου Καραγιάννη, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (23/1) ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, μετά τα απανωτά περιστατικά βίας μεταξύ ανήλικων μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαλιώρα η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το νομικό πλαίσιο και την παιδαγωγική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνηγορήσουν οι γονείς καταγγέλλοντας ανάλογα περιστατικά βίας, ώστε να αποκαλυφθεί και το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Επίσης οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες των νόμων σε βάρος των ιδίων και των παιδιών τους, όταν αυτά φτάνουν σε τέτοιες ενέργειες σε βάρος συμμαθητών τους.

«Ο σεβασμός απέναντι στους συμμαθητές τους είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να διδάσκονται στο σχολείο. Εφιστώ την προσοχή όλης της κοινωνίας να αντιδρά και να καταγγέλλει ανάλογα περιστατικά ώστε να σταματήσουμε τον πνευματικό κατήφορο», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα Δικαστήρια, ο κ. Σπαλιώρας.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση