«Έφυγε» ο Πρόεδρος του «Κάστρου Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 07:55 «Έφυγε» ο Πρόεδρος του «Κάστρου Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»

Ο άνθρωπος της προσφοράς, η «ψυχή» του εθελοντισμού στη Φθιώτιδα, Γιάννης Αλμπάνης…

Βαρύ πένθος στη Λαμία στο άγγελμα του αδόκητου χαμού του 57χρονου Γιάννη Αλμπάνη το πρωί της Κυριακής (5/3/23).

Ο Γιάννης ήταν η ψυχή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης για όλη τη Φθιώτιδα, συμμετέχοντας σε όλες τις ανεξάρτητες συλλογικότητες μακριά από κόμματα και χρώματα.

Ψυχή και Πρόεδρος της Κίνησης «Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας», μέλος του Όμιλου Φίλων του Δάσους, έδωσε τα πάντα για το εθελοντικό κίνημα στην Φθιωτική πρωτεύουσα.

Κοντά σε κάθε καταφρονημένο, κοντά σε όποιον αδικούνταν, πρωτοστάτησε στους αγώνες, από τους αγανακτισμένους, μέχρι πρόσφατα στον αγώνα των πλημμυροπαθών του Κόμματος.

Μπροστάρης στους αγώνες κατά των πλειστηριασμών, κοντά στους πρόσφυγες και μετανάστες, κοντά στις οικογένειες που είχαν ανάγκη, μοιράζοντας ακριβοδίκαια ότι εξασφαλιζόταν από τις δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες». Έδειξε με παραδείγματα το κλέψιμο των λαϊκών οικογενειών από την αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος και γενικότερα κάθε άλλη αδικία του «μη κοινωνικού κράτους»

Άνθρωπος με ριζοσπαστικές ιδέες τις οποίες όμως δεν υποστήριζε δογματικά, αλλά με σύνεση και κυρίως με πράξεις αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Ποτέ δεν κυνήγησε αξιώματα και δεν ενδιαφερόταν για προβολή. Για αυτό με δυσκολία βρίσκει κανείς φωτογραφία του σε μία από τις δεκάδες εκατοντάδες εκδηλώσεις που συμμετείχε, ακόμη και σαν διοργανωτής!

Στην πρόσφατη σιωπηρή διαμαρτυρία των Φοιτητών στη Λαμία, η ανάρτησή του συγκίνησε καθώς οι τελευταίες ιώσεις που είχε περάσει τον είχαν καθηλώσει στο σπίτι.

Η απώλεια του αποτελεί σημαντικό πλήγμα στο εθελοντικό κίνημα στην περιοχή. Δυστυχώς έφυγε νωρίς…

Η κηδεία του αγαπητού Γιάννη Αλμπάνη θα γίνει τη Δευτέρα (06/03/2023) στις 4:00' το απόγευμα στην Ξηριώτισσα Λαμίας.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση