Απεβίωσε στα 100 του χρόνια ο «Ίλαρχος» Ηλίας Θ. Καραγιάννης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 13:15 Απεβίωσε στα 100 του χρόνια ο «Ίλαρχος» Ηλίας Θ. Καραγιάννης

Σε ηλικία 100 χρονών «έφυγε» το πρωί της Δευτέρας (13/3) από τη ζωή ο Ηλίας Θ. Καραγιάννης γνωστός και ως «Ίλαρχος» από την αντιστασιακή του δράση με τον ΕΛΑΣ και αργότερα με το ΔΣΕ.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας ήταν από τους πρώτους που πήρε το όπλο και κατέφυγε στα βουνά, ενώ και η οικογένειά του ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση.

Αργότερα ως Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ, ήταν στο τμήμα της Σχολής Αξιωματικών του Κλιμακίου Γενικού Αρχηγείου Νοτίου Ελλάδας το οποίο κατέλαβε τον λόφο του Αγ. Δημητρίου, κομβικό σημείο για την κατάληψη του Καρπενησίου.

Για τη ζωή και τη δράση του είχε τιμηθεί στο πλαίσιο του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Καρπενήσι το 2019, στο οποίο συμμετείχε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν έφυγε από τα χωριό του τη Γούρα και την Όθρυ, όπου ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και μάλιστα ενεργά μέχρι και την ένατη δεκαετία της ζωής του! Με τη σύζυγό του Κωνσταντία, απέκτησε τρία παιδιά, το Θωμά, το Δημήτρη και τη Μαρία, ενώ ευτύχησε να δει έξι εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Άξιος άνθρωπος, ψηλός και αγέρωχος μέχρι τα βαθιά του γεράματα, δε δίσταζε να συζητά για την ιστορία και την πολιτική, προκαλώντας το σεβασμό του συνομιλητή του.

Η κηδεία του Ηλία Θ. Καραγιάννη θα γίνει την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ανάβρας (Γούρα) Αλμυρού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση