Πρόλαβαν το κακό και στη δυτική Φθιώτιδα οι πυροσβέστες (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 20:23 Πρόλαβαν το κακό και στη δυτική Φθιώτιδα οι πυροσβέστες (ΦΩΤΟ)

Διάσπαρτες εστίες μέσα σε δασική έκταση…

Μία πολύ δύσκολη μέρα ήταν το Σάββατο 1 Απριλίου για τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες στη Φθιώτιδα. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά έξι πυρκαγιές εκ των οποίων οι πέντε σε δασική έκταση, κινητοποίησε ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στους Δήμους Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Λαμιέων και Μακρακώμης.

Στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας ήταν η τελευταία, χρονικά, επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ Λευκάδας και Πτελέας, με τις εστίες να βρίσκονται διάσπαρτες μέσα σε δασική έκταση.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Μακρακώμη, Αργυροχώρι και Λαμία με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχο Σίμο Αποστόλου, με τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου Μακρακώμης, κατάφεραν να την ελέγξουν προλαβαίνοντας τα χειρότερα.

Η πυρκαγιά έκαψε μέσα σε δάσος με δρύες.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική έτρεχε στο Δήμο Δομοκού για πυρκαγιές σε Νεοχώρι και Πετρωτό. Ειδικά στην περιοχή «Λικότσα» του Νεοχωρίου, χρειάστηκε να σηκωθούν και δύο Canadair από την Ελευσίνα για να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις.

Δύο ακόμη πυρκαγιές είχαμε στην περιοχή του Μώλου του Δήμου Καμένων Βούρλων σε Καραβίδια και Μώλο, ενώ μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Μαυρομαντήλας σε καλαμιές.

Διαβάστε:

Φθιώτιδα: Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά τρέχουν οι πυροσβέστες

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση