Λαμία: «Μαϊμού-τεχνικός» προσπάθησε να μπει σε σπίτια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 08:32 Λαμία: «Μαϊμού-τεχνικός» προσπάθησε να μπει σε σπίτια

Ισχυριζόταν ότι υπάρχει βλάβη στο δίκτυο τηλεφωνίας. Μεγάλη προσοχή όταν σας χτυπούν τα κουδούνια άγνωστα άτομα…

Προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών από νεαρό άνδρα, καταγγέλθηκε στο LamiaReport το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αναγνώστες στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ένας νεαρός κάτω από 30 ετών, ψηλός, μελαχρινός και με κοτσίδα, χτυπούσε τα κουδούνια πολυκατοικίας στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας παριστάνοντας τον τεχνικό της Cosmote.

Σε ένα διαμέρισμα προσπάθησε να μπει λέγοντας ότι ήθελε να τσεκάρει βλάβη της σύνδεσης!

Σε διπλανό διαμέρισμα έκανε λόγο για μείωση λογαριασμού ίντερνετ, ενώ συνέχισε την προσπάθειά του, χτυπώντας και τρίτο κουδούνι μέχρι που τον έδιωξαν από την πολυκατοικία.

Ο νεαρός συστηνόταν με το μικρό του όνομα «Αλέξανδρος», ενώ έφερε και καρτελάκι που όμως παρέπεμπε σε άλλη εταιρία τεχνολογίας!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Όσο και αν οι απατεώνες παίζουν καλά το ρόλο τους, υπάρχουν κάποια δεδομένα που θα πρέπει να σας πονηρεύουν όταν σας συστήνεται κάποιος άγνωστος που θέλει να μπει στο σπίτι σας.

Καμία εταιρία δε στέλνει συνεργάτη, αν δεν υπάρχει προκαθορισμένο ραντεβού και δεν έχει γίνει αίτημα από εσάς. Ο πελάτης λοιπόν είναι αυτός που ζητεί την παρέμβαση και οι τεχνικοί ποτέ δεν έρχονται απρόσκλητοι.

Οποιαδήποτε βλάβη δικτύου, και αυτό ισχύει και για το ρεύμα, ελέγχεται στα κουτιά που είναι σε κοινόχρηστους χώρους, άρα δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τεχνικού εντός του σπιτιού. Τέτοιες παρεμβάσεις γίνονται σχεδόν καθημερινά και δεν της αντιλαμβανόμαστε σχεδόν ποτέ, ακριβώς γιατί δεν έχει σχέση μόνο με τη δική μας εγκατάσταση.

Σε περίπτωση πώλησης προϊόντων ή διενέργεια έρευνας, εδώ και πολλά χρόνια όλες σχεδόν οι προωθητικές ενέργειες και οι στατιστικές γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, για αυτό και θα πρέπει να αρνείστε ευγενικά να συμμετάσχετε διά ζώσης.

*Νεότερη Ενημέρωση

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος λάβαμε νέα μηνύματα και τηλέφωνα από κατοίκους της Νέας Άμπλιανης; που δέχτηκαν ανάλογες επισκέψεις, με την παρατήρηση ότι εμπλέκεται και νεαρή κοπέλα η οποία επίσης συστήνεται ως εκπρόσωπος εταιρίας και άλλοτε ζητεί να ελέγξει πρόβλημα στο δίκτυο και άλλοτε για μείωση του λογαριασμού σας.

Έχει ενημερωθεί σχετικά η αστυνομία και έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση