Ο Ευρυτάνας που έγραψε ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 08:12 Ο Ευρυτάνας που έγραψε ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Από τα Άγραφα στα 8.167 μέτρα και την επικίνδυνη κορυφή Νταουλαγκίρι των Ιμαλαίων, ο Θωμάς Νταβαρίνος, ακολουθώντας το όνειρό του

Εκεί που το χιόνι δε λειώνει ποτέ, στα Ιμαλάια, σε μια κορυφή που για την Ελλάδα σήμαινε το άπιαστο, το επικίνδυνο Νταουλαγκίρι (Dhaulagiri - 8.167 m.), έφτασε στις 17 Μαΐου ο Ευρυτάνας Θωμάς Νταβαρίνος, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων.

Ο Θωμάς από τα Τοπόλιανα Αγράφων, κατόρθωσε συμμετέχοντας στην αποστολή της Seven Summit Treks, να ανέβει εκεί όπου πρωτοανέβηκε ο φίλος του και κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 Απριλίου 2022 στο μονοπάτι της επιστροφής της κορυφής Νταουλαγκίρι και σε υψόμετρο 7.400 μέτρων.

«Δεν εγκατέλειψε το όνειρο του…», όπως έλεγε και ο φίλος του και σήκωσε τη σημαία των Αγράφων στα 8.167 μέτρα, ο 60χρονος Θωμάς Νταβαρίνος, ο οποίος μέσα από φωτογραφίες και βίντεο περιέγραψε τη μοναδική αυτή εμπειρία ζωής.

Δείτε ένα βίντεο από το «Nature Drone» και το Μάκη Θεοδώρου, από το επιτυχημένο εγχείρημα του Ευρυτάνα Θωμά Νταβαρίνου:

Δείτε ένα ακόμη βίντεο με μίξη βίντεο του Θωμά Νταβαρίνου από την εκπομπή του Πάνου Καραγιάννη «συμβαίνει τώρα» και το Ράδιο Καρπενήσι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση