Πάτησε την κορυφή Νταουλαγκίρι ο Ευρυτάνας Θωμάς Νταβαρίνος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 09:15 Πάτησε την κορυφή Νταουλαγκίρι ο Ευρυτάνας Θωμάς Νταβαρίνος

Στη μνήμη του φίλου του Αντώνη Συκάρη. Η σημαία των Αγράφων στα 8.167 μέτρα…

Το όνειρό του ήταν να ανέβει στην κορυφή Νταουλαγκίρι (Dhaulagiri - 8.167 m.) στο Νεπάλ και τα κατάφερε στις 17 Μαΐου ο Θωμάς Νταβαρίνος από τα Τοπόλιανα Αγράφων.

Ήταν μια υπόσχεση που έδωσε στη μνήμη του φίλου του Αντώνη Συκάρη με τον οποίο είχαν ανέβει μαζί στην ψηλότερη κορυφή του Καυκάσου και της Ευρώπης, την κορυφή Elbrus (5.642m).

Ο 60χρονος Θωμάς Νταβαρίνος, ιδρυτής του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον χαμό του φίλου του, στις αρχές του περασμένου Απρίλη, ξεκίνησε το ταξίδι του για το Νεπάλ, με το πανό να γράφει το "μότο" του Αντώνη: «Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου, κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν».

Ωε μέλος της ομάδας του Seven Summit Treks μαζί με έξι ακόμη άτομα και συνοδούς πάτησαν τη δύσκολη κορυφή.

Θυμίζουμε ότι ο Αντώνης Συκάρης είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στις 12 Απριλίου 2022 στο μονοπάτι της επιστροφής της κορυφής Νταουλαγκίρι αφού πρώτα την είχε κατακτήσει και σε υψόμετρο 7.400 μέτρων. Ήταν η 6η από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων που είχε κατακτήσει ο Έλληνας ορειβάτης, ο οποίος το 2017 είχε ανεβεί και το Έβερεστ.

(Θωμάς Νταβαρίνος, Αντώνης Συκάρης)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση