Ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 14:55 Ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η μοναδική υποψηφιότητα…

Με έναν υποψήφιο για το αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων κατά την χθεσινή ημέρα. Πρόκειται για υποψηφιότητα του καθηγητή του Τμήματος Κτηνιατρικής (έδρα Καρδίτσα) Χαράλαμπου Μπιλλίνη.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας θα γίνει ενώπιον του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου. Η διαδικασία ακρόασης και αξιολόγησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 20 ημερών.

Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης θα προχωρήσουν σε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη, ο οποίος θα πρέπει να συγκεντρώσει τις οκτώ από τις 11 ψήφους.

Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου από τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο υποψήφιος δεν εκλέγεται πρύτανης και επαναλαμβάνεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη από την αρχή. Για την εκλογή του πρύτανη στην περίπτωση αυτή απαιτείται η συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας του συνόλου των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η θητεία του νέου πρύτανη που θα αναδειχθεί, εκπνέει στις 31 Αυγούστου 2026.

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης

Ο Χ. Μπιλλίνης αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. το 1993. Το 1998 του απονεμήθηκε διδακτορική διατριβή στη «Μικροβιολογία & Λοιμώδη Νοσήματα» στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος της Ευρωπαϊκής κτηνιατρικής ειδικότητας Ζωολογικής Ιατρικής, της υποειδικότητας Υγεία Πληθυσμών άγριας Πανίδας (ECZM – Wildlife Population Health). Είναι καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας,  τέως Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και τέως Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιτυχής επίβλεψη 6 διδακτορικών διατριβών

Επιστημονικά Υπεύθυνος σε 20 ερευνητικά προγράμματα, μεταξύ αυτών μέλος της συντονιστικής ομάδας χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος “WildTech” (6.000.000 €) για την ανάπτυξη μοριακών (τεχνολογία μικροσυστοιχιών) και ορολογικών δοκιμών για την ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών που μεταδίδονται από είδη της άγριας πανίδας στα κατοικίδια ζώα και τον άνθρωπο (ζωονόσοι). Έχει δημοσιεύσει 9 κεφάλαια σε εγκυκλοπαίδεια ή βιβλία, 118 εργασίες σε διεθνή περιοδικά (με >3.100 αναφορές, h-index: 31) και 129 περιλήψεις σε πρακτικά συνεδρίων.  Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του 13ου European Wildlife Diseases association conference. Μέλος του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας (ΕDIHs) στον τομέα της υγείας με τίτλο ‘’Healthcare and Pharmaceutical Industry Transformation through Artificial Intelligence Digital Services (Health-Hub)’’ ο οποίος έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ευρώπης 2021 – 2027 ως μέλος του Δικτύου EDIHs.

ERT NEWS

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση