Στους δρόμους και πάλι οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 12:10 Στους δρόμους και πάλι οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος Λαμίας

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου…» καταγγέλλουν για τα έργα που έγιναν μετά τα ασφαλιστικά μέτρα…

Για μία ακόμη φορά οι πλημμυροπαθείς της Κοινότητας Κόμμα Λαμίας, βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου για την επίλυση του προβλήματος που έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή τους.

Παρά τα ασφαλιστικά μέτρα και την απόφαση του Δικαστηρίου για άμεση εφαρμογή σωστών αντιπλημμυρικών έργων που θα προστατεύσουν πραγματικά κατοίκους και περιουσίες, όπως καταγγέλλουν «ζουν το θέατρο του παραλόγου» με τις «τρύπες» που έχουν κατασκευαστεί αντ’ αυτού.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους που είναι και συγχρόνως πρόσκληση για την Παρασκευή 2 Ιουνίου όταν και θα καταθέσουν νέα αγωγή στα δικαστήρια Λαμίας αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στο 6ο χλμ της  ΠΕΟ Λαμίας - Αθηνών, στον νέο κυκλικό κόμβο, στις 12:00’ το μεσημέρι.

«Την Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 καταθέτουμε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της παραχωρησιούχου του έργου Αυτοκινητόδρομος Κεντρική Ελλάδας (Ε- 65) για την λήψη οριστικών μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής γύρω από την κοινότητα Κόμμα του Δήμου Λαμιέων. 

Μετά την απόφαση 201/2023 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) η οποία υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο και τον παραχωρησιούχο του έργου Αυτοκινητόδρομος Κεντρική Ελλάδας (Ε- 65) να προβούν προσωρινά σε όλες τις επείγουσες και απαραίτητες συμπληρωματικές τεχνικές εργασίες στην Ε - 65 για την αντιπλημμυρική προστασία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δ.Δ. Κόμματος, παρακολουθούμε την κατασκευή τριών τεχνικών στον κλάδο ΑΒ του ανισόπεδου κόμβου Λαμίας που παραπέμπει σε “θέατρο του παραλόγου” και όχι σε έργο ανάλογης σοβαρότητας και επιστημονικής βάσης,  που απαιτεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί  και το μέγεθος και η σημασία του έργου. 

Με την απειλή του προστίμου 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης εκτέλεσης των εργασιών, έσπευσαν να κατασκευάσουν τρεις “τρύπες” διαστάσεων 4Χ2 μέτρων με τις οποίες θέλουν να οδηγήσουν τα νερά υπερχείλισης του Σπερχειού προς την θάλασσα. Τόσο το μέγεθος, όσο και το υψόμετρο αυτών των τεχνικών είναι εντελώς ακατάλληλα, για να ανακουφίσουν έστω  το πρόβλημα, ενδεικτικά η παροχή και των τριών μαζί είναι διακόσιες φορές μικρότερη από την παροχή του Σπερχειού. Οι κατασκευές αυτές απαιτούν κάποιο επιπλέον κόστος που ήταν εντελώς αχρείαστο, ενώ θα μπορούσαν να δεχτούν την πρόταση των δικών μας μελετών και να κατασκευαστεί ο κλάδος του κόμβου, που φράζει τα νερά και προκαλεί πλημμύρες, πάνω σε γέφυρα και έτσι να μειωθεί ουσιαστικά ο κίνδυνος από πλημμύρα για τους κατοίκους αλλά και για το ίδιο το έργο, αφού πλημμυρίζει το οδόστρωμα και διακόπτεται η κυκλοφορία. 

Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα επιτελέσει το έργο της και θα δώσει λύσεις, όμως επειδή ο κίνδυνος είναι διαρκής και άμεσος, επειδή μετά την πλημμύρα της 12 Δεκέμβρη του 2021 έχει αλλάξει δραματικά η ζωή για δεκάδες ανθρώπους της περιοχής (πολλοί έχουν επιβαρυνθεί με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, πολλοί αδυνατούν να επισκευάσουν τις ζημιές στα σπίτια και στα οχήματά τους, και κάποιοι έχουν καταστραφεί οικονομικά γιατί δεν μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία μέσα στις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις τους) θα βγούμε ξανά στους δρόμους για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

Την Παρασκευή 2 Ιούνη στις 10:00 π.μ. θα πάμε όλοι μαζί να καταθέσουμε την αγωγή στα δικαστήρια Λαμίας και στην συνέχεια θα συγκεντρωθούμε στο 6ο χλμ της  ΠΕΟ Λαμίας - Αθηνών, στον νέο κυκλικό κόμβο, στις 12:00 όπου θα δούμε τι φτιάχνουν και θα  ζητήσουμε από τους κατασκευαστές εξηγήσεις για το πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ζητάμε ξανά την συμπαράσταση των πολιτών της Λαμίας και των ΜΜΕ της πόλης». 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση