Σε επιφυλακή Περιφέρεια και Δήμος Λοκρών μετά το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 08:06 Σε επιφυλακή Περιφέρεια και Δήμος Λοκρών μετά το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

Εικόνες από την αυτοψία στα σεισμόπληκτα χωριά. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για όσους έχουν ανάγκη καταλύματος…

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμικού φαινομένου μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, που είχε εστιακό βάθος 6 χιλιομέτρων και επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Αταλάντης, ανάμεσα στα χωριά Έξαρχος και Καλαπόδι.

Συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Εξάρχου Σάκης Σανίδας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Λυκόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΠ Βασίλης Μώκος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Πολύζος Ζώης, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μέλη του εθελοντικού συλλόγου ΕΠΟΜΕΑ Λοκρών.

Έχουν εντοπιστεί ρηγματώσεις κυρίως σε παλιές οικοδομές και αύριο το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023, θα βρεθεί στην περιοχή κλιμάκιο από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών για να εκτιμήσει πιθανές ζημιές σε υποδομές και κτήρια.

Αντίστοιχες αυτοψίες θα πραγματοποιηθούν από συνεργεία της ΚΤΥΠ σε σχολικά κτίρια. Αποφασίστηκε ήδη, από τον Δήμο Λοκρών, η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Εξάρχου, όπως και του Νηπιαγωγείου για προληπτικούς λόγους.

Καλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που εντοπίζουν φθορές, ρωγμές κλπ. στις οικίες τους, να ενημερώσουν άμεσα τους αντίστοιχους Προέδρους Κοινοτήτων, για να προγραμματιστούν σωστά οι έλεγχοι, από τα κλιμάκια μηχανικών.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμος Λοκρών παραμένουν σε επιφυλακή, συνιστούν ψυχραιμία και παρακαλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από κατοικίες και κτίσματα, όπου εντοπίστηκαν ρηγματώσεις και άλλες φθορές.

Όσοι χρειάζονται καταλύματα μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (τηλ:6947255261 - 6985734029), η οποία θα εξασφαλίσει την ασφαλή διαμονή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση