Συνεχίζει να τρέμει η γη στη Λοκρίδα - «Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 10:10 Συνεχίζει να τρέμει η γη στη Λοκρίδα - «Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός»

Σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη που υποστηρίζει κι εκείνος ότι δεν έχει καμία σχέση ο σεισμός με το ρήγμα της Αταλάντης - Φυσιολογική και η ακολουθία με τους δεκάδες μετασεισμούς. Στα 2,8 ο μεγαλύτερος ξημερώνοντας Παρασκευή…

Ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει στη Λοκρίδα, μετά το μεγάλο σεισμό μεγέθους 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:33’ το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουνίου στην περιοχή και συγκεκριμένα μεταξύ Εξάρχου και Καλαποδίου.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, απολύτως φυσιολογικό σύμφωνα με τους σεισμολόγους για την εξέλιξη του φαινομένου και την ενίσχυση της άποψης ότι πέρασε ο κύριος σεισμός.

Την άποψη αυτή διατύπωσε και ο Καθηγητής Άκης Τσελέντης, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη να περάσει κι άλλος χρόνος ώστε να σιγουρευτούμε 100%.

Σημαντική ήταν και η επιστημονική παρατήρηση του κ. Τσελέντη, ότι ο σεισμός δεν προήρθε από το ρήγμα της Αταλάντης:

«Έγινε σε μία περιοχή που έως τώρα δεν μας είχε προβληματίσει. Ο τρόπος διάρρηξης (πλάγιο κανονική) δείχνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΗ! Κατά πάσα πιθανότητα είναι κλάδος του ρήγματος της Λοκρίδας.

Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη είναι επιπόλαιο να προβώ σε εκτιμήσεις τόσο νωρίς. Αρχικά θεωρώ ότι θα κλίσει εδώ το φαινόμενο με αρκετούς μετασεισμους ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟΓΟΝΟ ΡΗΓΜΑ 100% μάλλον είναι κλάδος του ρήγματος της Λοκρίδας. Επομένως όχι πανικός, παίρνουμε τα γνωστά μέτρα και θα δούμε την εξέλιξη».

Ανάλογη άποψη είχε διατυπώσει και ο Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας:

Η νέα μέρα λοιπόν, βρίσκει αρκετούς κατοίκους των γύρω χωριών να διανυκτερεύουν μακριά από τις εστίες τους, οι οποίες ελέγχονται σήμερα από κλιμάκια του αρμοδίου Υπουργείου. Τουλάχιστον πέντε μικροσεισμοί πάνω ή γύρω στα 2 Ρίχτερ, κατεγράφησαν μεταξύ δεκάδων άλλων στην περιοχή από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι πριν το πρώτο φως του ήλιου.

Ώρα: 02:04’ - 1,7

Ώρα: 04:01’ - 2,8

Ώρα: 04:18’ - 2,0

Ώρα: 04:48’ - 2,3

Ώρα: 05:48’ - 1,7

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση