Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι Βουλευτές Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 08:20 Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι Βουλευτές Φθιώτιδας

Διατήρησε το ποσοστό της η Νέα Δημοκρατία στην περιφερειακή ενότητα. Νέα άνοδος σε ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ωστόσο απώλεσαν τις έδρες τους. 5η δύναμη οι «Σπαρτιάτες»…

Με λιγότερη αγωνία κύλησε τελικά η βραδιά των εκλογών ως προς την τελική κατανομή των 4 εδρών στη Φθιώτιδα.

Από νωρίς το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας φάνηκε ικανό να δώσει δύο επιπλέον έδρες, στην περιφερειακή ενότητα, τις οποίες απώλεσαν το 3ο και 4ο κόμμα, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αντίστοιχα) στη 2η και 3η κατανομή, ενώ «άντεξε» ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έτσι από τη Φθιώτιδα εκλέγονται για τη Νέα Δημοκρατία οι κκ. Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Κοτρωνιάς και από το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο κ. Γιάννης Σαρακιώτης.

Με καταγεγραμμένα τα 363 από τα 370 ε.τ., η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό πολύ κοντά σε αυτό του Μαΐου 43,27 από 44,05%.

ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κατέγραψαν νέα άνοδο σε ποσοστά αλλά απώλεσαν τις έδρες που είχαν καταλάβει τον περασμένο Μάιο με την απλή αναλογική, ενώ κράτησε την έδρα του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρά τη νέα μείωση σε ψήφους και σε ποσοστό.

Τέλος 5η δύναμη αναδείχθηκαν οι «Σπαρτιάτες» που κέρδισαν έδρα στην Περιφέρεια Στερεάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση