Καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου με έναν 20χρονο νεκρό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 09:04 Καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου με έναν 20χρονο νεκρό
Τραγική κατάληξη είχε η καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου το μεσημέρι του Σαββάτου στην εθνική οδό

 

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν οι αστυνομικοί έλαβαν σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο με έναν 20χρονο επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα είχε κλαπεί από το Γαλάτσι.

Του έκανα σήμα να σταματήσει, όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα.  Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μην σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας έπειτα από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά του Α.Τ. Κιλερέρ που τον καταδίωκαν.

Έξω από το χωριό Μοσχοχώρι, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο προσέκρουσε σε τοίχο. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον καταδιώκουν. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα, σύμφωνα με το onlarissa.

Ποιος ήταν ο 20χρονος οδηγός

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, πρόκειται για γεννηθέντα το 2003, Συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση