Σε επιφυλακή στη δυτική Φθιώτιδα - Πέρασαν την εθνική οι φλόγες (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 21:29 Σε επιφυλακή στη δυτική Φθιώτιδα - Πέρασαν την εθνική οι φλόγες (ΦΩΤΟ)

Κόπασαν οι άνεμοι και σώθηκαν τα χωριά Βίτωλη και Τσούκα. Φόβοι για αναζωπυρώσεις…

Με την πυρκαγιά να έχει περάσει την εθνική και να έχει κλειστεί στο πλατανόδασος του Σπερχειού μακριά όμως από κατοικημένες περιοχές, μπήκε η νύχτα στη δυτική Φθιώτιδα.

Αν και το πρώτο σκοτάδι βρήκε τις Κοινότητες πάνω από τη Μακρακώμη χωρίς ρεύμα, όλα αναμενόταν να έχουν αποκατασταθεί αφού συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ άλλαξαν τις καμένες κολόνες και έδωσαν ρεύμα στην γραμμή.

Απρόσμενος σύμμαχος των δυνάμεων πυρόσβεσης, ο αέρας που κόπασε ξαφνικά και επέτρεψε στο νερό να κάνει τη δουλειά του, ωστόσο δε λείπουν οι αναζωπυρώσεις όπως στα τελευταία σπίτια της Μακρακώμης λίγο πριν τις 21:30’.

Οι φλόγες όπως σημειώσαμε, πέρασαν την εθνική και προχώρησαν προς το ποτάμι, όπου υπάρχουν πολλά πλατάνια και ξερά χόρτα για καύσιμη ύλη, αλλά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα υπήρξε αναζωπύρωση του μετώπου στη Βίτωλη και εντολή εκκένωσης του οικισμού προς το γήπεδο, κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους. Εστάλη μάλιστα μήνυμα από το 112.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στη 1:15’ στα τελευταία σπίτια της Μακρακώμης στο ύψος περίπου των φαναριών στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου και γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική έκταση.

Πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες Μακρακώμης και Λαμίας και τα όμορα κλιμάκια, βρίσκονται στο σημείο έχοντας βοήθεια από πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες του Δήμου Μακρακώμης και της Περιφέρειας Στερεάς.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας.

Συγκινητική και η προσπάθεια εθελοντών κατοίκων που με ότι μέσο διέθεταν, ακόμη και με κλαριά επενέβησαν για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να κάψει καλλιέργειες ή αποθήκες.

Δείτε βίντεο:

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα απείλησε πολλά ποιμνιοστάσια και αποθήκες. Πολύτιμη βοήθεια και από αέρος των δύο PZL που σηκώθηκαν άμεσα από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από τις πρώτες στιγμές της πυρκαγιάς:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση