Έρχονται ισχυρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες και στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 08:12 Έρχονται ισχυρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες και στη Φθιώτιδα

Προσοχή στις μετακινήσεις τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες - Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Ανατολική  και νότια Φθιώτιδα…

Πολύ ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις αναμένονται στη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Εύβοια, Μαγνησία & Φθιώτιδα και ειδικότερα στο χρονικό διάστημα 3-9πμ, σύμφωνα με το συνεργάτη του LamiaReport, Κώστα Λούτα.

Όπως συγκλίνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ & ΝΟΤΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ!

Αιτία των επίμονων αυτών βροχοπτώσεων, οι οποίες θα συνοδεύονται από ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΥΕΤΟΥ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα, είναι η επικράτηση σύγκλισης του ΒΑ ανέμου από το βόρειο Αιγαίο με τον ΒΔ άνεμο από τη Θεσσαλία.

Η σύγκλιση αυτή, σύγκρουση ουσιαστικά δύο ανέμων από διαφορετικές κατευθύνσεις, θα συνδυαστεί με τεράστια ποσά υετίσιμου ύδατος και μεγάλα ποσά θετικού στροβιλισμού κατά την περιστροφή της ψυχρής λίμνης στο νότιο Ιόνιο, γεγονός που θα εντείνει τις ανοδικές κινήσεις και την ανατροφοδότηση των φαινομένων.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, στο Ευρωπαϊκό μοντέλο δίνει 200 τόνους νερό ανά στρέμμα και το Αμερικάνικο 210, στην περιοχή που θα έχουμε αυτή τη σύγκλιση. Εννοείται ότι ανάλογα με τους ανέμους η σύγκλιση αυτή μπορεί να γίνει πιο νότια και πιο ανατολικά.

Παρόμοια σύγκλιση ανέμων είχαμε τον Αύγουστο του 2020 στην κεντρική Εύβοια με την υπερκυτταρική καταιγίδα να ρίχνει τότε 318 τόνους νερό ανά στρέμμα!

Προσοχή!

Επειδή πολύ νερό θα πέσει σε όλες τις περιοχές πρόβλεψης, όπου και να είστε ΔΕΝ διασχίζουμε επουδενί φουσκωμένα ρέματα, ποτάμια κτλ ούτε υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου μας! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ, αν επαληθευτούν τα προγνωστικά. Μόνο παρήγορο είναι το γεγονός ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο και το πρωί προβλέπεται δύσκολο για τις ανωτέρω περιοχές. Μεγάλη προσοχή λοιπόν στις μετακινήσεις μας και μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση