Επιμένει η κακοκαιρία Daniel στη Φθιώτιδα - Νέο μήνυμα από το «112»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 10:11 Επιμένει η κακοκαιρία Daniel στη Φθιώτιδα - Νέο μήνυμα από το «112»

Σε ποια περιοχή είχαμε το μεγαλύτερο ύψος βροχής και τι περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα…

Η ανατροφοδοτουμενη γραμμή λαίλαπας που έδειχναν το βράδυ της Δευτέρας όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα να επηρεάζουν κυρίως τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα, εν τέλει σχηματίστηκε μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα καθώς η «ψυχρή λίμνη» στο νότιο Ιόνιο κινήθηκε σε ελαφρώς διαφορετική τροχιά.

Η λαίλαπα αυτή των καταιγίδων που σάρωσε το βράδυ αρχικά τις Σποράδες, πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα από νωρίς το πρωί της Τρίτης, τις ακτές της βορειοανατολικής Εύβοιας και την ανατολική Μαγνησία με τον μεγαλύτερο ευτυχώς όγκο νερού να πέφτει μέσα στη θάλασσα.

Όσον αφορά το νόμο Μαγνησίας, ειδικά στα ανατολικά ορεινά τμήματα, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν καθ'ολη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και την Τετάρτη.

Η σύγκλιση των ανέμων που περιγράφαμε σε προηγούμενα άρθρο έγινε βορειότερα με τις συνέπειες του φαινομένου να τις βιώνει δραματικά κυρίως ο νομός Μαγνησίας.

Για τη Φθιώτιδα, εξακολουθούν τα προγνωστικά μοντέλα να δίνουν μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ώρες. Δείτε το χάρτη με τον εκτιμώμενο όγκο νερού μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα από το «112» εστάλη νέο προειδοποιητικό μήνυμα για περιορισμό των μετακινήσεων:

Ειδικότερα στο Δομοκό, ήδη έχουμε φτάσει τα 55.4 mm ύψος βροχής, το μεγαλύτερο στην Ανατολική Στερεά, με τη θερμοκρασία στους 13 βαθμούς (υπενθυμίζεται ότι το 1 mm βροχής, αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου) . Την ίδια ώρα στη Λαμία έχουμε φτάσει τα 14 χιλιοστά με τη πρώτη δυνατή βροχή να πέφτει τη νύχτα μετά τη 1.

Δείτε το χάρτη από το μετεωρολογικό σταθμό του 1ου ΕΠΑΛ (ώρα 09:45’):

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, για την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα σε Κεντρική Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία), Θεσσαλία, Σποράδες, Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία και τις πρωινές ώρες τοπικά στην Αιτωλοακαρνανία), Βόρεια Εύβοια, Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο (Δυτική Κορινθία, Μεσσηνία) και τοπικά στη Δυτική Κρήτη, θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 20 βαθμούς), 19 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 16 έως τους 23 βαθμούς στην Ήπειρο), 21 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 31 βαθμούς), 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση