Πρόσφυγες από την πλημμυρισμένη Θεσσαλία στο Καμπ Θερμοπυλών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 10:26 Πρόσφυγες από την πλημμυρισμένη Θεσσαλία στο Καμπ Θερμοπυλών

Έφτασαν την Τρίτη από το Κουτσόχερο Λάρισας περίπου 300 άτομα…

Μετά τον πόλεμο στην πατρίδα τους, οι πρόσφυγες που είχανε βρει καταφύγιο στο Κουτσόχερο Λάρισας, αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν για μία ακόμη φορά, καθώς την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου έγινε εκκαθάριση του στρατοπέδου που τους φιλοξενούσε, έχοντας μείνει από ρεύμα από τις πρώτες ημέρες της κακαοκαιρίας Daniel.

Από τους 900 περίπου πρόσφυγες που είχαν βρει σχεδόν μόνιμη στέγη στη συγκεκριμένη Δομή, οι 300 φιλοξενούνται πλέον στη Δομή Θερμοπυλών, που άνοιξε κατόπιν εντολής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τελείως προσωρινό μέτρο, όλα όμως θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία στη Θεσσαλία. Προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, αλλά και την μερική έστω αποκατάσταση των ζημιών στις παροχές βασικών αγαθών όπως είναι το νερό, το ρεύμα και φυσικά η στέγαση των πλημμυροπαθών.

Οι νέοι ένοικοι του Καμπ Θερμοπυλών είναι από διάφορες χώρες όπως Συρία, Ιράκ, αλλά και χώρες της Αφρικής. Ανάμεσά τους πιθανότατα και τα τελευταία 53 άτομα που είχαν αποχαιρετίσει τις Θερμοπύλες τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανακοινώθηκε ότι κλείνει το Καμπ. Τότε, είχαμε ενημερωθεί ότι έφυγαν με προορισμό τη Λάρισα.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη Δομή πρωτολειτούργησε στις 3 Μαρτίου 2016 και άδειασε - προσωρινά - όπως αποδείχτηκε - στις 21 Ιουνίου 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση