Λαμία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι δύο Ρομά που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο βενζινάδικο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 09:16 Λαμία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι δύο Ρομά που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο βενζινάδικο

Διαφώνησαν Εισαγγελέας και Ανακριτής και θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την προφυλάκισή τους ή όχι…

Σχεδόν τέσσερις ώρες κράτησε η απολογία των δύο νεαρών Ρομά ηλικίας 19 και 16 ετών που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας για τη ληστεία και τις φθορές που προξένησαν σε βενζινάδικο στην είσοδο της πόλης, μαζί με άλλους δύο ανήλικους 17 και 16 ετών που αναζητούνται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, χτύπησαν και άρπαξαν από τον αλλοδαπό υπάλληλο σημαντικό χρηματικό ποσό, ενώ ο 16χρονος συλληφθείς προκάλεσε και φθορές στο αυτοκίνητο του υπαλλήλου.

Τελικά μετά την απολογία τους αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, καθώς Εισαγγελέας και Ανακριτής διαφώνησαν αντίστοιχα για την προφυλάκισή τους ή όχι, μέχρι την ακροαματική διαδικασία. Την τελική Απόφαση για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι καλείται να την πάρει εντός 10 ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Για την υπόθεση συνελήφθη και ένας ακόμη ενήλικας Ρομά, 40 ετών, πατέρας των δύο ανήλικων που αναζητούνται. Ωστόσο με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και στη δικογραφία περιλαμβάνεται για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Οι τρεις ανήλικοι είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές για την παραβατική τους συμπεριφορά, καθώς πρόσφατα είχαν απασχολήσει με τις διαρρήξεις και τις κλοπές σε τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας. Επιπλέον ο 16χρονος είναι σε δικογραφίες για άλλες δύο ληστείες, ενώ τα αδέρφια που αναζητούνται, ήταν και στην πρόσφατη ληστεία σε βάρος του οδηγού ταξί στην Ανθήλη!

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση