ELIAS: Πολύ δύσκολο το επόμενο 24ωρο για τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 14:05 ELIAS: Πολύ δύσκολο το επόμενο 24ωρο για τη Φθιώτιδα

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τις Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΑΣ.…

Συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση η κακοκαιρία ELIAS που πλήττει από τη Δευτέρα τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εστιάζονται κυρίως στην κεντρική και δυτική Ελλάδα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το πέρας της Τρίτης 26/09, δεχόμενες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στους νομούς Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και από αργά το απόγευμα Καρδίτσας και Τρικάλων.

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι παρακάτω χάρτες του ECMWF δείχνει τη συνολική βροχόπτωση μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης και Τετάρτης αντίστοιχα στην περιοχή μας.

Στο μάτι του ELIAS φαίνεται να είναι η γραμμή κατά μήκος του Σπερχειού, όλη η λεκάνη του Μαλιακού, κλείνοντας από την κορυφογραμμή που οριοθετούν η Οίτη και το Καλλίδρομο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση