Καιρός: «Κλείδωσε» το πρώτο κρύο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 13:42 Καιρός: «Κλείδωσε» το πρώτο κρύο (φωτο pixabay)

Μεγάλο ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος θα έχουμε μέχρι και την Κυριακή και τις αρχές της άλλης εβδομάδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των ημερών, θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί, εξαιτίας της θερμοκρασιακής αναστροφής που επικρατεί σε πολλές περιοχές, και οι υψηλές θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι.

«Θα ξεκινάμε με σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και το μεσημέρι θα κάνει αρκετή ζέστη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Σήμερα, νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης το θερμόμετρο “έγραψε” 15-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ γύρω από το λεκανοπέδιο ήταν πιο χαμηλή η θερμοκρασία με 12-13 βαθμούς.

Με αυτόν τον καιρό θα πάμε μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο προς το τέλος της, θα συγκρουστούν δύο μάζες, μια θερμή από τη βόρεια Αφρική και μια ψυχρή από τα βόρεια, και θα φέρουν μια οργανωμένη κακοκαιρία με αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

«Ο καιρός αυτός πάντως που θα συναντήσουμε στο τέλος Οκτωβρίου θα έχει χαρακτηριστικά προχωρημένου Νοεμβρίου», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε βίντεο με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση