Ποιος έκρυψε στοιχεία και μάρτυρες στο θάνατο του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 08:20 Ποιος έκρυψε στοιχεία και μάρτυρες στο θάνατο του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου;

Η έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, έδωσε διαφορετική τροπή στην ιστορία θανάτου του ιδρυτή των Razastarr έξω από τη Θήβα το καλοκαίρι του 2021. Οι αποκαλύψεις του «Τούνελ» και της Αγγελικής Νικολούλη είναι συγκλονιστικές…

Κοντά δυόμισι χρόνια από τον βασανιστικό θάνατό του ιδρυτικού μέλους του χιπ χοπ συγκροτήματος Razastarr Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, αποκαλύπτεται τι πραγματικά του συνέβη στον επαρχιακό δρόμο έξω από την Θήβα.

Το τμήμα εγκλημάτων κατά Ζωής που ασχολήθηκε με την υπόθεση με εντολή της Εισαγγελέως Θηβών, ολοκλήρωσε την έρευνά του με αποδεικτικά στοιχεία για τον οδηγό που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο Οδυσσέα και στην συνέχεια φρόντισε να καλύψει τα ίχνη του.

Την αποκάλυψη για όλα όσα έγιναν την νύχτα της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021 στο 30ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου κοντά στο χωριό  Ξηρονομή, έκανε στο Τούνελ αυτόπτης μάρτυρας και σόκαρε.

Η σύζυγος του ύποπτου οδηγού που επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί με το γιο τους, της ζήτησε να μην καταθέσει στις Αρχές ότι αυτοί ευθύνονταν για τον θάνατό του. Οι ίδιοι παρέμειναν στον τόπο όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και το ασθενοφόρο, δείχνοντας ότι ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπό τους που ξεψυχούσε στην άσφαλτο.

Τα λάθη και οι παραλείψεις του τοπικού αστυνομικού τμήματος, η εξαφάνιση βασικών στοιχείων και πειστήριών από το αυτοκίνητο του υπόπτου και η απουσία ουσιώδους έρευνας,  προκαλούν την οργή συγγενών και φίλων του 46χρονου μουσικού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Τούνελ ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ζησιμάτος, πρόκειται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θηβών για να ελεγχθούν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όλοι όσοι σκόπιμα ή εκ παραδρομής, δεν έκαναν όπως όφειλαν την έρευνά τους.

Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελέως που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία θα συντάξει και το  κατηγορητήριο. «Περιλαμβάνει αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για τον οδηγό που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο Οδυσσέα.», όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Συγκίνηση προκάλεσε και η παρέμβαση στην εκπομπή της αδερφής του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, Γιολάντας. Η ίδια είναι γνωστή συγγραφέας και τραγουδίστρια, με το ψευδώνυμο Σανταζίνια. Ζήτησε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για να δικαιωθεί η μνήμη του αδερφού της και να μην υπάρξει άλλο θύμα με τέτοιο βασανιστικό θάνατο.

 

Ο ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ…

Ο βασικός ύποπτος επέβαινε μαζί με την σύζυγό και το παιδί τους στο όχημα που εμπλέκεται εκείνο το μοιραίο βράδυ. Ο οδηγός σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε  στην απολογία του πως υπήρχε άνθρωπος ξαπλωμένος στο οδόστρωμα και πως προσπάθησε να τον αποφύγει με ελιγμό νιώθοντας ένα τράνταγμα και σταθμεύοντας στην συνέχεια το όχημα του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην απολογία του υποστήριξε πως εξ’αρχής είχε αμφιβολίες αν ευθυνόταν ο ίδιος για το θάνατο του ανθρώπου που παρέσυρε έστω και με τμήμα του οχήματος του. Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε πως οι τοπικές αρχές που πραγματοποιούσαν την έρευνα τον διαβεβαίωσαν πως ο ίδιος δεν ευθύνεται για το παραμικρό και πως τα πλαστικά κομμάτια που είχαν ανευρεθεί στο οδόστρωμα δεν ανήκαν στο όχημα του…

Φέρεται να υποστηρίζει πως δεν είχε την πρόθεση να  κρυφτεί  η να αποποιηθεί των ευθυνών του αλλά πίστευε πως και αν κι ακόμη είχε χτυπήσει τον άτυχο Οδυσσέα, δεν ήταν ο πρώτος αλλά είχε προηγηθεί άλλο όχημα που ευθυνόταν για την παράσυρση.

Ανάλογη εικόνα περιγράφουν στις καταθέσεις τους η σύζυγός και ο γιός του και αναγνωρίζουν πως θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν από την αστυνομία να ελεγχθεί το όχημα τους.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ

Σε κάθε περίπτωση τόσο οι  εκθέσεις του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ και του ιατροδικαστή, όσο και τα πλαστικά κομμάτια που βρέθηκαν δίπλα στο θύμα,  δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για το τι ακριβώς συνέβη. Η εικόνα των τραυμάτων παραπέμπει στην εμπλοκή ενός μόνο οχήματος. Ο πραγματογνώμονας δίνει την εικόνα του όρθιου στο δρόμο Οδυσσέα ενώ τα πλαστικά τμήματα ανήκουν στο αυτοκίνητο του υπόπτου..

Και όμως ο ύποπτος στην αρχική έκθεση του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν αναφέρεται καν ως μάρτυρας …Δεν του έχει γίνει αλκοτέστ, ενώ το είδος του τροχαίου χαρακτηρίζεται αυθαίρετα και χωρίς έρευνα Θανατηφόρο με παράσυρση- εγκατάλειψη πεζού…

Ήδη δηλαδή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, η εκθεση αυτοψίας του τοπικού αστυνομικού τμήματος , φαίνεται να βγάζει από την εικόνα της έρευνας το όχημα του υπόπτου , το οποίο ήταν και το μοναδικό που αποδεδειγμένα κινούταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας με τον άτυχο Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο .

Και όλα αυτά χωρίς να ληφθούν καταθέσεις από τους υπόλοιπους οδηγούς που σταμάτησαν στο σημείο. Μιά από αυτούς αυτόπτης ,με τα όσα είπε  στους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών ξεκλείδωσε την υπόθεση. Είναι η γυναίκα που μίλησε στο «Τούνελ» και τα όσα αποκαλύπτει προβληματίζουν και θέτουν ευθέως ζητήματα δόλιων παραλήψεων που χρήζουν διερεύνησης …

Η μαρτυρία – ντοκουμέντο στην εκπομπή

Η μάρτυρας, το μοιραίο για τον Οδυσσέα βράδυ, είδε τον ελιγμό του οχήματος στο αντίθετο ρεύμα, έναν άνθρωπο στο οδόστρωμα και ένα παπούτσι. «Τον άκουγα να βαριανασαίνει. Ήταν χτυπημένος πάρα πολύ».

Όπως λέει μέσα στο αυτοκίνητο που έκανε τον ελιγμό, ήταν ένα ζευγάρι με παιδί.

«Κανείς δεν του έδωσε πρώτες βοήθειες, τίποτα. Ο άνθρωπος ήταν κάτω στο δρόμο και δεν ξέραμε τι να τον κάνουμε. Αυτό το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Δεν θυμάμαι αν ήρθε πρώτα η αστυνομία και μετά το ασθενοφόρο. Είχαν δευτερόλεπτα διαφορά, αλλά την ώρα που έφτασαν, είχε σταματήσει να ζει».

«Μου είπε να μην καταθέσω αυτά που είδα…»

Η αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο «Τούνελ» για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την νύχτα με τον ύποπτο οδηγό και την σύζυγό του.

Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο ζήτησε από την ίδια αλλά και από το ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητο, να περιμένουν στην άκρη.

Η επιβάτης του ύποπτου οχήματος την πλησίασε και της είπε να μην καταθέσει στην αστυνομία ότι είχαν εμπλακεί σε αυτόν τον θάνατο.

«Τι είναι αυτά που μου λέτε; Ότι είδα θα το καταθέσω της είπα και έφυγε.»

Η κατάθεση της στις Αρχές της Θήβας, έγινε μήνες μετά και όλως περιέργως χάθηκε όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του άτυχου Οδυσσέα.

Η μάρτυρας έδωσε δεύτερη κατάθεση στο Ανθρωποκτονιών και είναι καταπέλτης…

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ

Πηγή: anikolouli.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση