Φθιώτιδα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο 4ημερο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 10:36 Φθιώτιδα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο 4ημερο

Στο Δομοκό η χαμηλότερη θερμοκρασία το πρωί της Τρίτης…

Οι βροχές στα πεδινά και τα χιόνια στα ορεινά που θα συνοδεύονται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και  κυρίως το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για το επόμενο 3ημερο-4ημερο.

Σημαντικές βροχοπτώσεις την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου αναμένονται να επηρεάσουν κυρίως την Ανατολική νησιωτική χώρα αλλά και τα νότια ηπειρωτικά, χωρίς να λείψουν οι ασθενείς βροχές και στην υπόλοιπη χώρα.

Ενδεικτικά τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης για το πρωί της Τρίτης σημειώθηκαν στη Λακωνία, την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Οι θερμοκρασίες ωστόσο κινήθηκαν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ειδικά στη Φθιώτιδα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr καταγράφηκε στο Δομοκό 7,1ο στις 05:50’ το πρωί.

Στη Λαμία το θερμόμετρο δεν έπεσε κάτω από τους 10,8 βαθμούς με το ψιλόβροχο να έχει σταματήσει από τις 3 τα ξημερώματα.

Τα φαινόμενα πάντως θα ενταθούν και θα επηρεάσουν από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, όλη τη χώρα έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας που θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου φαίνεται στη Φθιώτιδα να μας απασχολούν και πάλι οι βροχές κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και να υποχωρούν στη συνέχεια. Ωστόσο όπως σημειώσαμε εκείνο το διήμερο (7-8/12) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες εξαιτίας και των χιονοπτώσεων που θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι τάσεις πάντως του καιρού δε μαρτυρούν Χριστούγεννα με χιόνια, αλλά ασφαλέστερες προγνώσεις θα υπάρχουν από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση