Νέα σύλληψη στη Λαμία για περίπτωση απάτης με το σενάριο του ατυχήματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 08:26 Νέα σύλληψη στη Λαμία για περίπτωση απάτης με το σενάριο του ατυχήματος

Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις σε Λαμία και Τρίκαλα με λεία άνω των 25.000 ευρώ…

Στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» σε εγκληματική οργάνωση που διαπράττει απάτες με το σενάριο του ατυχήματος, προχώρησαν μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (5/12) στη Λαμία, αστυνομικοί της Ασφαλείας.

Ο συλληφθείς εμπλέκεται σύμφωνα με την αστυνομία, με δύο ακόμα τουλάχιστον συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, στην τέλεση δύο απατών σε βάρος ηλικιωμένων προσώπων σε Λαμία και Τρίκαλα.

Στη συμμορία, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, κάποιος είχε το ρόλο του γιατρού και κάποιος του συγγενή για λογαριασμό του οποίου τηλεφωνούσαν στα ηλικιωμένα πρόσωπα να τους ζητήσουν χρήματα για ιατρικές επεμβάσεις του αγαπημένου τους προσώπου. Εκμεταλλευόμενη τη σύγχυση που προκαλούσαν στα ηλικιωμένα θύματά τους κατάφερναν να τους πείσουν να βάλουν χρήματα σε πλαστικές σακούλες που εναπόθεταν συνήθως σε κάδους απορριμμάτων πλησίον των σπιτιών τους.

Η λεία που αποκόμισαν από τις δύο απάτες που εξιχνιάσθηκαν, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά και διάφορα κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.    

Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε πλησίον του σημείου σύλληψης του ατόμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν μεταξύ άλλων εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, τα ρούχα που φορούσε στην περίπτωση απάτης στη Λαμία, 3.700 ευρώ, διάφορα κοσμήματα, καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Η έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί τόσο η εμπλοκή του, όσο και των συνεργών του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απατών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση