Κατάφεραν να αποσπάσουν 45.000 ευρώ από ηλικιωμένους με το σενάριο του τροχαίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 16:42 Κατάφεραν να αποσπάσουν 45.000 ευρώ από ηλικιωμένους με το σενάριο του τροχαίου

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός που είχε το ρόλο του εισπράκτορα…

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, συνελήφθη την Τρίτη (06-02-2024) το βράδυ στην περιοχή της Λιβαδειάς, ένας 33χρονος Αλβανός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με το γνωστό σενάριο του σοβαρού τροχαίου συγγενικού προσώπου.

Πρόκειται για άνθρωπο που συμμετείχε στις απάτες σε βάρος δύο ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχήστις 04 και 05-02-2024, από όπου απεκόμισε λεία 45.000 ευρώ! Αναζητούνται επίσης τουλάχιστον δύο συνεργοί του, οι οποίοι έπαιξαν τους ρόλους του γιατρού και του θύματος προκαλώντας σύγχυση και ψυχολογική φόρτιση στα θύματά τους, παροτρύνοντας τους να τα τοποθετούν έξω από τις οικίες τους, χρήματα υποτίθεται για να σώσουν τα παιδιά τους!

Κατηγορείται για –κατά περίπτωση-εγκληματική οργάνωση (συμμορία) από άτομα που έχουν οργανωθεί για τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του εν λόγω ατόμου ως μέσο διευκόλυνσης των παράνομων πράξεών του.

Η έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί τόσο η εμπλοκή του, όσο και των συνεργών του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απατών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς, ενώ το άτομο που συνελήφθη θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Επισημαίνεται ότι χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης, καθώς και της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας,  www.hellenicpolice.gr - Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση