Λαμία: Δε σταματούν οι απατεώνες με τα ατυχήματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 08:14 Λαμία: Δε σταματούν οι απατεώνες με τα ατυχήματα

Νέος κύκλος τηλεφωνημάτων στην περιοχή…

Όσο κι αν έχει χιλιοπαιχτεί, το σενάριο με το τροχαίο ατύχημα - δυστύχημα, οι απατεώνες συνεχίζουν να ενοχλούν τηλεφωνικά εκατοντάδες συμπολίτες μας, σύμφωνα και με όσα έχουν καταγγελθεί στο LamiaReport τις τελευταίες ώρες.

Προκαλεί όμως ανησυχία, όταν οι απατεώνες δείχνουν ότι γνωρίζουν (;) κάποιες λεπτομέρειες της προσωπικής μας ζωής. Για παράδειγμα σε γυναίκα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν, στο τηλέφωνο έβαλαν να κλαίει μικρό παιδί, η οποία όντως έχει μικρά παιδιά, ενώ σε άλλη περίπτωση στο τηλέφωνο έκλαιγε ενήλικας.

Οι ατάκες ωστόσο είναι περίπου οι ίδιες, ότι έχω χτυπήσει άσχημα και πονάω και χρειάζομαι εγχείρηση για την οποία το υποψήφιο θύμα πρέπει να πληρώσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

Αναγνώστες μας είπαν ότι κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, όπου τους συμβούλεψαν απλά να κλείσουν το τηλέφωνο! Η αλήθεια είναι ότι πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και τα περιστατικά είναι τόσα πολλά που οι αστυνομικές αρχές θα έπρεπε να ασχολούνται μόνο με τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Δυστυχώς αυτό οφείλεται στις ποινές χάδια που προβλέπονται (από το νόμο δεν είναι επιλογή των δικαστών) για περιπτώσεις που αφορούν μικρά χρηματικά ποσά, συν βέβαια τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, που επιτρέπει στους απατεώνες να συνεχίζουν ακάθεκτοι τη… «δουλειά» τους.

Χαρακτηριστικά στη Λαμία μέσα σε 1,5 μήνα, είναι τρεις οι υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς συνελήφθησαν οι «εισπράκτορες», χωρίς καμία να έχει πάει ακόμη στο ακροατήριο. Η μία μάλιστα ορίστηκε μετά από αναβολή για τις 13 Νοεμβρίου 2024, ένα χρόνο μετά την τέλεση του αδικήματος της απάτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση