Συνάντηση των Εξωτερικών Φρουρών Φυλακών Άμφισσας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 11:48 Συνάντηση των Εξωτερικών Φρουρών Φυλακών Άμφισσας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς

Ζητούν βοήθεια για την ανανέωση του εξοπλισμού ειδικά στο κομμάτι των οχημάτων…

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας, δέχθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στο γραφείο του στη Λαμία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, κατόπιν αιτήματός τους.

Οι εξωτερικοί Φρουροί έθεσαν στον κ. Σπανό μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων του και σχετίζονται κυρίως με τον εξοπλισμό τους αλλά και με την έλλειψη προσωπικού.

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου:

«Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, μετά από αίτημα μας το οποίο έγινε αποδεκτό, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του Σωματείου υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας, ο πρόεδρος, ο γεν. γραμματέας και το μέλος αυτού κ.κ. Νικόλαος Κυριαζής, Θεόδωρος Νότης και Ευθύμιος Καθαράκης αντίστοιχα, είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό για να συζητήσουν θέματα που άπτονται της φύσης της εργασιακής τους καθημερινότητας.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης μας είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν το σύνολο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς συνάμα των ειδικών διατάξεων που την διέπουν, διαμορφώνοντάς την ουσιαστικά σε μία Υπηρεσία επιβολής Νόμου κατά την τέλεση των καθηκόντων της, κατ΄ αντιστοιχία με την Ελληνική Αστυνομία, εξηγώντας στον κ. Σπανό την πρόδηλη ιδιαιτερότητα της καθώς και τον ρόλο που επιτελεί στην διασφάλιση της εννόμου τάξεως εντός και εκτός των τειχών των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, φυλάσσοντας και μετάγοντας καθημερινά χιλιάδες κρατουμένους προς και από Νοσηλευτικά ιδρύματα και Δικαστικές αίθουσες.

Παράλληλα εκφράσαμε τις ανησυχίες μας προς τον κ. Περιφερειάρχη, κάνοντας τον κοινωνό, σχετικά με την εν γένει στασιμότητα που παρατηρείται σε μείζονα ζητήματα της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς και έχουν να κάνουν κυρίως με την ανάδειξη της ιεραρχίας, την αντικατάσταση του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού (οχήματα, οπλισμός κ.α.) καθώς επίσης και με την μη πρόσληψη ικανού αριθμού Εξωτερικών Φρουρών για την ανάληψη των πλήρη καθηκόντων μας όπως αυτά περιγράφονται στον ιδρυτικό μας νόμο 2721/99 καθώς επίσης και στο ΠΔ. 215/06.

Η Ένωσή μας δια των αντιπροσώπων της προσκόμισε φωτογραφικό υλικό όπου κατέδειξε την προσβλητική πλέον για όλους κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων της Εξωτερικής Φρουράς και υπενθύμισε την αναγκαιότητα δράσης και της πολιτειακής ηγεσίας της Περιφέρειάς μας, όπου αυτό δύναται, μιας και στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων και Διευθύνσεων της, λειτουργούν σε αυτή και 5 Σωφρονιστικά Καταστήματα.

Η πρόσφατη μάλιστα ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με 45 νέα αστυνομικά οχήματα, με απόφαση ένταξης της Πράξης «Αστυνομικός Εξοπλισμός Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», από το Νοέμβριο του 2023, συνάμα 30 ασύρματων πομποδεκτών και 12 φορητών ραντάρ, κατέδειξε για άλλη μία φορά την αδυναμία της δικής μας Υπηρεσίας, παρότι καθ΄ ύλη αμιγώς επιχειρησιακή, να προσκομίσει αντίστοιχα οφέλη που «συγγενείς» υπηρεσίες δράττουν κατά συρροή και ενέτεινε την απογοήτευση και τον προβληματισμό μας.

Ο κ. Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα όσα συζητήθηκαν, έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για την επικρατούσα κατάσταση και υποσχέθηκε στο μέτρο του εφικτού να συνδράμει με κάθε τρόπο.

Στο περιθώριο της συνάντησης μας, ο πρόεδρος της Ένωσής μας Νικόλαος Κυριαζής επέδωσε αναμνηστική πλακέτα, ενώ παράλληλα προσφέραμε ένα Ημερολόγιο του 2024 με εικόνες από το Ναυτικό Μουσείο του Γαλαξιδίου και το βιβλίο «Ιστορία της πόλης της Άμφισσας» τα οποία μας χάρισε το Πνευματικό κέντρο της πόλης μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, εκφράζει τις αμέριστες ευχαριστίες του προς τον κ. Σπανό για τον χρόνο που διέθεσε, τον ειλικρινή διάλογο αλλά και για την προθυμία την οποία επέδειξε για την προώθηση και πραγμάτωση των αιτημάτων μας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση