Ισχυρός σεισμός στην Β. Εύβοια - Ταρακούνησε και την Ανατολική Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 09:46 Ισχυρός σεισμός στην Β. Εύβοια - Ταρακούνησε και την Ανατολική Φθιώτιδα

Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα…

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ, «ξύπνησε» στις 05:23’ το πρωί μεγάλο μέρος της Εύβοιας, αλλά και της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας και των Βόρειων Σποράδων.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 2 χλμ νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και εστιακό βάθος σχεδόν 15 χλμ.

Πρόκειται για «γνωστή» περιοχή για τους σεισμολόγους, 29 χιλιόμετρα μόλις μακριά από τις ακτές της Ανατολικής Φθιώτιδας όπου έγινε αρκετά αισθητή η δόνηση.

Ακολούθησαν αρκετοί ακόμη μετασεισμοί τρεις εκ των οποίων άνω των 3 Ρίχτερ και μέχρι 3,9 βαθμούς στις 06:36’ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα και η σεισμική ακολουθία δείχνει ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

Δείτε παρακάτω πως κατέγραψε τους σεισμούς ο σεισμογράφος στον Άγιο Χαράλαμπο Μώλου, 59 χιλιόμετρα μακριά από την «ευαίσθητη» περιοχή:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση