Νέος ισχυρός σεισμός στη Βόρεια Εύβοια αισθητός και πάλι στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 20:30 Νέος ισχυρός σεισμός στη Βόρεια Εύβοια αισθητός και πάλι στη Φθιώτιδα

Ελαφρώς μικρότερος από τον πρωινό λογικά επιβεβαιώνει την φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου…

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναστάτωσε πέντε λεπτά πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου (13/4) τη Βόρεια Εύβοια, με επίκεντρο περίπου στο ίδιο σημείο με τον πρωινό σεισμό 4 χλμ δυτικά, αυτή τη φορά, των Βασιλικών Ιστιαίας.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα 16,5 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και πάλι στο μισό σχεδόν νησί, στη Φθιώτιδα, στις ακτές του Παγασητικού και στις Βόρειες Σποράδες.

Το γεγονός ότι είναι ελαφρά μικρότερος από τα 4,5 του πρωινού, δείχνει φυσιολογική εξέλιξη στο φαινόμενο.

Ωστόσο οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα γειτνιάζει με την τάφρο του Αιγαίου.

Δείτε πως καταγράφηκε και ο νέος σεισμός, από το σεισμογράφο του Αγίου Χαράλαμπου Μώλου 55 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο (59 ο πρωινός).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση